hur man ympa persikoträd

Fruktträd, som persikoträd, är ympade förökningssyfte. Ympning är en trädgårdsarbete teknik vari en skivad sektion av en trädets stam, placeras på den basala delen av trädet. Scion är den övre delen av transplantatet och det växer in i den övre delen av trädet. Scion är också den fruktbärande delar i transplantatet. Den understock eller grundstammen utvecklas till den nya stammen och rotsystemet. Kvaliteten på Scion bestämmer kvaliteten på frukten. Grundstammen bestämmer höjden, näring och hälsa i trädet. Många typer av ympande tekniker kan användas för förökning fruktbildningsbehållaren träd. Bland dessa är kil ympning rekommenderas för persikoträd. Denna form av ympning kallas också kluven ympning. Använd följande instruktioner för att ympa dina persikoträd.

Försök att anskaffa ättling från en etablerad, mogen persika träd. Grenar som är ca 2 inches i diameter är idealiska för att få friska ympkvistar. Detta görs bäst under vintrarna. Träd är vilande under denna tid. Således, orsakade blåmärken på grund av att skära stammen gör minimal skada. Scion bör vara ca 1 ½ inches lång och ca ¼ tum bred. Välj en stam som har minimala knop. Förekomsten av vissa knoppar inom scion är avgörande. Din ättling bör innehålla minst tre knoppar. För att göra exakta snitt använder en ympning mejsel istället för saxar. Göra horisontella snitt rekommenderas att minimera blåmärken på grenen.

levereras behövs

Säkerställa att Scion omedelbart insvept i en fuktig, pappershandduk. Den omlindade Scion kan vidare placeras i en plastpåse. Säkerställa att temperaturen hålles inom ett område av 32 till 34 grader C.

förbereda Scion

Rotstocken är en kombination av en trädets rötter och basala, bålen regionen. Du kan få detaljistengrundstammar från trädgården leverans butiker. Rotstocken bör vara marginellt bredare än Scion. Skära bort en tunn skiva längs den övre ytan av den valda grundstam för att skapa en jämn, skivas yta. Detta fungerar som fastsättningsstället vari Scion kommer att infogas. Använd ympning stämjärn för skiv rotstocken. Rotstocken kan planteras direkt i trädgården. Välj en plats som har väldränerad jord och är delvis skuggade.

lagra Scion

Den ättling bör ha en smalare spets. Detta bidrar till att säkra den på rotstocken. Du måste trimma ättling nedre änden. Den ättling bör ha en inklämd utseende där den nedre halvan är klart smalare (skarpare) än den övre halvan. En ympning kniv rekommenderas för att trimma Scion. Nu, trimma den kilformade sidorna av Scion för att exponera den inre delen av spindeln (kambium). Med hjälp av ympning stämjärn, inducera en 4-tums lång skåra på grundstammen yta. Sätt den kilformade ättling till denna uppdelning.

förbereda grundstammar

Täck transplantatet med ympning föreningen. Din kan ytterligare säkra den täckta transplantat med en ympning tejp. Se till att du inte kväva grundstammen med upprepad tejpning eftersom det är näringskälla för transplantatet. Jorden säng bör vara ostörd under några veckor. Säkerställa minimal trafik runt ympade persika träd för att minimera belastningen på transplantatet.

Framställning Peach Graft

Securing Graft