hur man viker hörnen på en dusch pan liner

Vika hörnen av en dusch pan liner förhindrar fukt från att gå under fodret och orsakar skador på betong, och eventuellt även sipprar igenom underlaget och drenching taket i rummet nedan. Dessa typer av olyckor med vatten från en dusch är mycket vanliga, men de lätt kan undvikas. Bland de metoder för att förebygga fukt från att komma in i kakelområdet är att se till att din dusch pan liner viks över, snarare än skära bort där den vidrör väggen. Vika hörnen av din dusch pan liner måste göras noggrant, men om du har en liten bit av hem förbättring erfarenhet, kan du utföra det här jobbet själv genom att följa några enkla steg.

Det första du måste göra är inte att följa i fotspåren av många husägare, som skapar hörn deras dusch pan liner genom att skära genom fodret. Detta kommer helt enkelt innebära att vattnet har en extra område att penetrera. Skärning av fodret innebär också att det är känsligt för att penetreras av vatten, medan ett hörn tätar fodret bort från denna typ av skada. Skärning foderorganet att det inte finns någon ersättning för krympning. Snarare än minska den, bör du lägga det i enlighet med tillverkarens instruktioner. Kapning av fodret är förmodligen lättare än att följa riktlinjerna, men du kommer att undvika att skada din dusch pan genom att vika stället för att minska.

Steg 1 – Skär inte Liner

Du kommer att behöva stoppa fodret över dusch trottoarkant innan du vika hörnet, för att hålla den säker. Ta din liner och sträcka ut den över trottoaren, sedan spika ner trottoarkanten. Spiken bör hålla fodret stadigt fäst vid trottoarkanten. Om du har denna linje endast på en sida av duschen, spika det på väggen på andra sidan. Var noga med att fodret är fäst utan att lämna stora hål i ytan.

Steg 2 – Vik Liner Under Curb

När du har spikat trottoaren, stoppa hörnet och fäst den på plats. Lämnar hörnet flapping kommer inte att göra dusch vattentät, och kan innebära en säkerhetsrisk. Bara vikning och lämnar liner fungerar inte heller. Du kommer att behöva säkra vecket på plats med hjälp av en tak spik. Vik kanten av fodret över så att du har vad som kallas ett sjukhus hörn, med ändarna under huvuddelen av fodret. Placera spiken nära toppen och hammare ner det i ett träblock eller utrymme mellan reglar om du lägger fodret mot en vägg. Takspik är långa nog för att göra jobbet, så länge som du inte kräver att de sträcker sig genom ett stort område av trä. Se till att hörn läggs helt platt.

Steg 3 – Säkra Fold