hur man skörda och lagra kastanjer

Någon som känner till svårigheter som är förknippade med att skörda kastanjer för att äta under semesterperioden skulle sannolikt föredrar att undvika kylan och obehag av att skörda dem, och istället köpa dem. Men, trots allt, det är roligt och äventyr att tänka på. Kastanjer är inte som de flesta frukter och nötter som kan lätt kan skördas. De måste plockas vid kall väderlek, men det kan inte vara för kallt eftersom kastanjer kan bli bitter. Så, om du är redo för äventyr, här är 6 tips som du kan använda för att samla in och lagra kastanjer.

Timing är nyckeln till att plocka kastanjer. Du måste plocka dem när de fortfarande är söt, men även när deras borr (skida) har öppnat tillräckligt för att exponera muttrarna i dem. Typiskt är rätt tid en vecka eller så innan vinterns första snöfall.

Tips 1 – Säsongs Timing

Du kommer att behöva en stege för att samla dessa nötter från lågt hängande kastanj träd lemmar. Och glöm inte att ta med en hink att sätta dina nötter i, och ett par av järn tuffa handskar. Du kommer att behöva bända taggig kastanje Burs (skida) öppet så att du kan plocka nötterna från dessa borrar. Plocka dem kommer att vara något som petting en arg piggsvin

Tips 2 – Förberedelser för insamling

Välj muttrarna ur borrar, en i taget, och släppa dem i din hink som du ska placera på marken under dig.

Tips 3 – den faktiska Gathering

När du har fått nog av att balansera på stegen, fingrar som bedövad av kyla och sedan spetsade av kastanjer taggiga borr, är det dags att återvända hem för att förbereda nötter du har samlat.

Tips 4 – Slutet av Gathering

Din nästa syssla blir att baka muttrarna. Sprita dem, konstigt det än kan verka, kommer efter gräddningen. Du ser, kastanjer faktiskt har två skal för varje mutter, den yttre, som är tjock och seg (något som handskarna du bar att plocka dem) och det inre. Om du skulle försöka ta bort sina skal från nötter innan de bakas, skulle du finna att de står fast vid muttern som de limmades där. Men det finns goda nyheter. När nötterna är uppvärmd, kommer du att kunna enkelt ta bort båda skalen. För nu, använd en vass kniv för att skära av båda ändarna av varje mutter, placera dem alla på en plåt och grädda dem i 10 minuter i en ugn förvärmd till 400 grader.

Tips 5 -Preparing de skruvar för bakning

När de är bakade, ta muttrarna från ugnen och omedelbart släppa dem i kallt vatten. Denna plötsliga stötar från 400-graders värme till isiga kallt vatten kommer att orsaka dem att dra ihop sig och öppna sina skal, vilket skalen lös, slapp, och redo för dig att ta bort. Torka nötter, sedan linda dem tätt i folie och förvara dem på en sval och torr plats.

Tips 6 – Förbereda Muttrar för lagring