hur man sätter en skärm dörr i eller ta bort den från spåret

En skärm dörr spår kan ofta vara en källa till frustration när man försöker att sätta in eller ta bort luckan. Men om du känner till rätt sekvens av tryckningar och drar behövs sätter in eller tar dörren från spåret är faktiskt ganska lätt. Därför, här är en enkel steg-för-steg-guide som kommer att gå igenom alla detaljer att arbeta med en skärm dörr på dess spår.

Använd en skruvmejsel för att ta bort fästskruv i botten av skjutglasdörren. På de flesta dörrar, är denna skruv som ligger i själva spåret och är placerad där dörren inte kan avlägsnas utan att först ta bort skruven.

Steg 1 – Ta bort Slider Door fästskruv

Skjut skärmen dörren så att det är öppet ungefär halvvägs.

Steg 2 – Öppna dörren halvvägs

Grip skjutglasdörren på båda sidor och sedan lyfta dörren så att den nedre delen av dörren kommer ut ur botten reglaget spår. Var försiktig när du gör detta eftersom vissa skärmen dörrar har ganska skarpa kanter.

Steg 3 – Ta tag i dörren och Lift

Luta skärmen dörren tillbaka mot dig när du lyfter den.

Steg 4 – Luta dörren Aktiv

När du har lutas skärmen dörren vid en vinkel på omkring 20 till 30 grader, bör du kunna helt enkelt dra upp dörren ur det övre spåret.

Steg 5 – Ta bort Screen Door

Om fästskruven inte redan tagits bort, använd en skruvmejsel för att ta bort den från dörren spår.

Steg 1 – Ta bort fästskruven

Steg 2 – Placera dörren på rätt ställe

Placera skjutbara skärmen dörren bredvid spåren så att det är i en position som skulle göra det ungefär halvvägs öppen.

Luta botten av skjutbara skärmen dörren ut som du trycker den övre kanten av skärmen dörren in i det övre spåret.

Efter att den övre delen av skjutbara skärmen dörren är i det övre spåret, tryck ned i dörren tills den är placerad direkt över den öppna bottenspåret.

Försiktigt sänka skjutbara skärmen dörren till den nedre luckan spår samtidigt att den övre delen av dörren förblir i den övre dörren spår. När dörren är installerad, skjut skjutbara skärmen dörren och tillbaka för att se till att den öppnas och stängs ordentligt. Om skjutglasdörren verkar ha fastnat, helt enkelt ta bort dörren och försök att installera igen.

Tips: Om dörren verkar fastnat efter två eller tre försök, spraya spår med några WD-40. Detta kommer att bidra till att förbättra glidrörelse av dörren.

Steg 3 – Tilt Dörr aktiv och Lift

Steg 4 – Anpassa Längst ned på dörr

Steg 5 – nedre luckan i spår

Använd skruvmejsel för att sätta in fästskruven och dra åt den. Kontrollera att du kan ta bort dörren när skruven är installerad.

Steg 6 – Sätt fästskruv