hur man rättar till ytterhörn av gips

Steg 1 – Avslöja gamla metall Bead

Steg två – Cut Out skadade delen

Steg 3 – Mät och kapa en ny metallpärla avsnitt

Steg 4 – Sätt New Bead avsnitt

Steg 5 – Applicera ett tjockt lager av gemensam förening

Steg 6 – Lägg flera föreningar och måla över den

Om de inre väggarna i ditt hem är belagt med gips, är chansen åtminstone ett yttre hörn har lamslagen av en dammsugare, soffa, eller sken Radio Flyer vagn. En vapen spackel och färg kommer inte att dölja de resulterande sprickor och vanprydande bucklor. Den enda lösningen är att skära ut den skadade hörn och bygga upp det med en ny metall hörnet pärla och färska fogmassa.

Själva reparationen tar bara ett par timmar, men du kommer att behöva vänta över natten för fogmassa torka innan den slutliga färgskiktet.

Börja med att använda verktyget kniv för att göra en vertikal skiva på vardera sidan av den skadade metall hörnet pärla (foto 1). Position varje skär ungefär två inches bort från hörnet och göra dem båda tillräckligt länge för att omfatta eventuella hårfina sprickor syns ovanför eller under träffpunkten. Med reparationsområdet beskrivs använder hammare och kall mejsel för att chip bort den gamla fogmassan och exponera metallen hörnet pärla under.

Använd bågfil att skära igenom pärlan (foto 2), ta bort en del åtminstone sex inches lång runt skadan. Om kulan skruvas på plats, ta bort skruvarna och dra ut med tång. Om det är spikade, försiktigt bända bort det utan att krossa omgivande ytor. Om du inte kan bända ut spikarna utan ytterligare skada väggen, använd sekatören för att klippa pärlan från runt nailheads. Dra sedan bort den skadade delen och trycka på naglarna under ytan med hammaren.

Använda sekatören för att skära en ny bit av pärla för att passa in i det utrymme där den gamla delen avlägsnades. En tät passning är viktig, så mäter noggrant för att se till att nya pjäs inte överlappar den befintliga.

Att klippa genom den L-formade vulst, skär in från varje kant, sedan böja den fram och tillbaka tills den bryts av. Metall hörnet pärla säljs i åtta-meters längder som kostar cirka två dollar vardera.

Du kan bifoga den nya pärla sektion med en 5/8-tums eller skruvar eller två-tums eller naglar. Nailheads ligger plattare och är lättare att spackel över, men hamrar dem kan knäcka den gamla fogmassa. Skruvar håller bättre, men deras tjockare huvuden är lite svårare att dölja, i synnerhet om den befintliga hörnet pärla är täckt av ett tunt lager av fogmassa. Vårt hörn avslutades med ett tjockt lager, så vi fast det nya pjäs With1 5/8 tum långa skruvar (foto 3).

Var noga med den nya pärla kanter i linje med den befintliga hörn. Om du har säkrat plåstret och kanterna är felriktade, försöka peka på dem direkt med en hammare. Om det inte fungerar, måste du ta bort ersättningsstycket och sätta i en ny.

När den nya delen av hörnet pärla är ordentligt fastsatt, är nästa steg för att täcka upp det med fogmassa. Noggrant rör materialet tills det är slätt och klumpfri. Använd sedan fyra-tums innerväggar kniv för att sprida förening över båda sidor av hörnet (foto 4). Inte krångla under denna första, tjock päls av förening-det kommer att krympa, och du måste ansöka minst två tunnare skikt. Bara lägga den på och torka av den jämna.