hur man rättar till pipig flytande trägolv

Fastställande Piper flytande trägolv är mycket annorlunda än fastställande gnissel i normal trägolv. Till skillnad från traditionella trägolv, flytande trägolv är inte direkt kopplad till undergolv som betong. Istället svävar den översta skikt över ett tunt lager av samverkande tunga och spont. Installation av denna typ av golv är mycket lättare på grund av detta, det kan installeras på en tunn skumgummidyna, eller ens på toppen av kakel eller vinyl. Tyvärr gör denna egenskap också flytande trägolv svårare att fixa bör börja gnissla. I själva verket är den enda permanenta fix för att ersätta trä som gnissel. Det är en ganska enkel uppgift, och om du har hem reparation erfarenhet, kan det ske i en till två timmar.

Med hjälp av din rak kant och penna, rita en kvadrat eller rektangulär låda runt den del av golvet som är gnissel. Använd cirkelsåg att skära runt rutan du har ritat, att se till att lämna åtminstone en tum av utrymme mellan klippa och sömmen av brädorna du tänker hålla på plats. Om golvet är den typ som klickar ihop det ska komma ut lätt. Om det är limmas ihop, ta extra försiktighetsåtgärd när du tar bort den skurna bit. vicka försiktigt kapade biten tills den kommer fri, försiktigt så att inte påverka de angränsande golvbrädorna.

Steg 1 – Ta bort Gnissel avsnitt

Några små bitar bör förbli. Använda hammare och mejsel, lossa dessa mindre bitar tills du kan dra dem gratis. Återigen, var försiktig när du lossar dessa mindre bitar av trä som något överdrivet våld kan chip eller ding intilliggande golv.

Steg 2 – Ta mindre bitar

Täcka huvudet av spåret skär med blå maskeringstejp för att undvika skador på ytan du arbetar på. Flytta spåret cutter längs kanten av golvet som skars ut. Detta är att rengöra lim och annat skräp från spåret och tungan skikten. Området ovanför tungan måste rengöras med en mattkniv.

Steg 3 – Rena Grooves och tungor

Placera skurna bit på toppen av din nya flytande trägolv. Använd den raka kanten och penna för att spåra omkretsen av snittet bit på den nya brädan. Använd tabellen att såga ut rätt storlek remsor av nya golv.

Steg 4 – Cut Out New Flooring

Applicera trälim till kanterna av det golv som redan är inställd. För att passa i den nya bit golvbräda, ansluta tungorna på ömse sidor om den med spåren i golvet redan på plats. Skjut in den nya bit in på en vinkel för bästa resultat.

Steg 5 – Sätt nya golv

Använd trasa för att torka bort överflödigt lim. Limmet kommer att behöva minst 24 timmar för att torka. För att säkerställa att styrelserna inte varp, placera en bit vax papper över området med ett granitblock på toppen. Vaxet papper kommer att suga upp någon trälim som sipprar ut. 24 timmar senare, ta bort vaxet papper och vikten. Torka bort eventuellt kvarvarande lim och kontrollera skevhet.

Steg 6 – Wrap-up

Reparera flytande trägolv är inte så enkelt som att utföra reparationer på traditionell trägolv. Det är en process som tar tålamod och en måttlig grad av hem reparation erfarenhet.