hur man rättar till industriella gångjärn som squeak

Squeaking industriella gångjärn kan vara ett irritationsmoment över tiden. I vissa fall, de anger strukturell svaghet. Den goda nyheten är att lugna dem är en ganska enkel fix. Gångjärn gnissla på grund av friktion, vilket är oftast resultatet av bebyggda smuts på gångjärnen “rörliga delar. Rätt verktyg behövs för att tillfälligt ta isär gångjärnen för att rengöra alla svåråtkomliga ställen. Arbeta med gångjärn som är en del av industriell utrustning och / eller tunga dörrar kräver lämpliga säkerhetsåtgärder, så se till att följa alla dessa rekommendationer.

Före rengöring och smörjning varje gångjärn, stiftet håller ihop behöver tas bort tillfälligt. Beroende på ålder av gångjärnet, kan detta stift kräver viss ansträngning för att lossa och dra ut. Hålla en medelstor eller stor spik direkt under änden av tappen på undersidan av gångjärnet. Knacka försiktigt spiken med hammaren för att lossa stiftet med åtminstone en tum. När du har gjort det, använd den platta änden av din skruvmejsel eller mejsel att långsamt bända det resten av vägen ut. Var noga med att inte använda för mycket kraft, för att inte böja gångjärnstappen.

Steg 1 – Bänd ut Bärarmspinne

När du har tagit bort gångjärnstappen, separera bladen av gångjärnet. Använd en medelvärdigt stålullskudde att rensa bort rester och skräp från alla delar av gångjärnet, inklusive stiftet. Beroende på storleken av gångjärnet, kan du behöva skära stålullskudde i mindre bitar för att nå alla områden. Var noga med att inte använda stålull som är grov nog att skrapa gångjärn, det kan leda till värre problem med smuts och grime uppbyggnaden i framtiden.

Steg 2 – Rengör med stålull

Coat alla delar av gångjärnet med en kommersiell smörjmedel rekommenderas för industriella gångjärn. En vanlig smörjmedel varumärke är WD-40. Om du är osäker, kontrollera gångjärns tillverkarnas dokumentation för alla noterade smörjmedel som kan vara mer effektiva. Torka bort överflödigt med en ren trasa. Montera gångjärnet lämnar tillbaka tillsammans och tryck på nålen på plats. Kontrollera alla gångjärn rörelse för att se om någon gnisslande fortfarande. Upprepa steg 1 till 3 för alla berörda industri gångjärn.

Steg 3 – Smörj

När vissa industri gångjärn gnisslar fortfarande trots att ha rengjorts och smörjas, är det oftast på grund av felaktig inriktning när de först installerades. I det här fallet, avinstallera rörliga delar som gångjärnen håller i stället och inspektera dem i ögonhöjd för att kontrollera förskjutning. Denna förskjutning är vanligen mindre. Det kan ofta rättas till med hammare och skruvmejsel. Knacka försiktigt varje blad gångjärnet antingen uppåt eller nedåt tills du ser de rörliga delarna åt rätt håll. Det görs bäst i små steg. Kontrollera visuellt för förbättrad anpassning, sedan tillbaka alla komponenter.

Steg 4 – Test för Gångjärn feljusterade