hur man rättar till ett däck med en däck patch

Reparera en punktering eller skära i slitbanan av ett däck med en däck plåster är det säkraste och mest effektiva sättet att fixera däcket så att den kan hålla trycksatt luft igen. Följ dessa riktlinjer för att korrekt sätta ett däck lapp i ett däck.

Steg 1: Hitta Punktering eller Cut

Steg 1: Hitta Punktering eller Cut

Åter blåsa upp däcket till 30 pounds per kvadrattum. Undersök däcket för att hitta hålet eller inbäddade objektet. Spraya ytan med rengöringsmedel och titta på bubblor att upptäcka punktering plats. Markera platsen med en maskeringstejpremsa som sträcker sig över den inre sidoväggen, och rita en pil som pekar till hålet.

Steg 2: tömma däcket

Steg 2: tömma däcket

Steg 3: Separera däcket från fälgen

Använda ventilskaftet frigör verktyg, dra spindeln fri från hjulet och tryck dess centrum för att tömma däcket så platt som möjligt.

Steg 4: Ta bort det främmande föremålet

Steg 3: Separera däcket från fälgen

Steg 5: Förbered Hål för lappning

Bända på däckvulsten vid intervall med brytjärnet runt hjulet på varje sida. Med en assistentens hjälp skilja däcket från fälgen.

Steg 6: Montera Plug and Patch

Steg 7: Säkra Patch

Steg 4: Ta bort det främmande föremålet

Placera däcket i städet och dra åt den ordentligt så det område som ska lagas är precis ovanför klämman. Använd handhållna skruvstäd grepp tång för att dra ut det inbäddade objektet, bär din ögonskydd. Kontrollera hur objektet trängt däcket så att du kan brotscha hålet effektivt.

Steg 5: Förbered Hål för lappning

Använd däck rymmaren att slipa och jämna grov hålet så att pluggen patch kommer att passa väl. Rengör lappområdet inuti däcket med flytande däck liner renare, innan polering. Efter renare avdunstar, torka bort alla rester. Med den bärbara däck buffert, sand området runt hålet större med 1/8 tum i längd och bredd än plåstrets storlek. Badda vulkanisera flytande lösningen på det slipade området, lämnar den torka till en klibbig konsistens.

Steg 6: Montera Plug and Patch

Steg 8: Sätt tillbaka och reinflate ring

Ta bort skyddsfilmen från en lämplig kombinerad lapp och plugg. Trycka pluggen metallspets genom hålet till slitbanan utanför, och bogserbåt igenom det med de handhållna skruvstäd grepp. Håll det till pluggen har anslutit sig till däck liner, och ta bort metallspets. Utöva dragning på kontakten så lappen bildar en vakuum grop inuti däcket.

Steg 7: Säkra Patch

Tryck fast på plåstret i alla riktningar med hjälp av valsen tills plåstret förseglas och säkras. Borsta en tjock päls av vulkanisering lösning över plåstret och vänta på att torka helt så det är inte klibbig.

Steg 8: Sätt tillbaka och reinflate ring

Montera däcket på fälgen. Fylla den med luftkompressorn, och spraya den med tvättmedelslösningen för att testa tätningen. Ta upp däcket till ett servicecenter för balansering som behövs. Sätt tillbaka på bilen och stuva din fritid.