hur man rättar till auto kroppen reparation paneler utan svetsning

Om du har ett problem med auto organ reparation paneler, kan du fixa det utan svetsning. Du kan reparera dem med en patch panel kit, nitar och lim. Var medveten om, men att detta inte är ett jobb för en nybörjare. Du bör ha gott om erfarenhet i auto organ reparationer innan du prova detta.

Till att börja med måste du ha ren metall på din bil kropp reparation paneler. För att uppnå detta, måste du använda en handhållen slipmaskin med en 180 grit slipskiva. Ta bort all färg i ett område mellan 1 och 2 inches runt skadan panelen. När du har slutfört detta, måste du skriftlärd klippa ungefär 2 inches runt problemområdet sedan fjäder färgen kring detta område. Ta din pneumatiska nibbler och skär på ritsning.

Steg 1 – Framställning

Du måste nu fläns området runt snittet sektionen. Använd din panel flanger och se till att flänsen går djupt nog för att göra reparationen flush. Kolla in det genom att använda en skrot av rätt diameter.

Steg 2 – Panel Flanger

Mäta den skurna sektionen mycket noggrant och överföra mätningarna till en bit kartong. Skär den storlek och använda den som en mall för din patch panel, detta måste vara samma tunnplåt som panelen. Mätningen bör vara från utsidan av flänsen.

Steg 3 – Kartong

Nu, skär patchpanel till storlek och form du behöver, och justera den vid behov genom att klippa det så det är i jämnhöjd runt hela flänsområdet.

Steg 4 – Nitar

När du sätter niten mönster på patchpanel, se till att du har nitar centrerade på överlappningen av metall mellan plåster och auto kroppen. Avståndet mellan nitar bör vara ca ¾ tum isär. Om din patchpanel är aluminium, använder aluminium nitar och nitar stål för en stål lapp och auto kroppen.

Steg 5 – Testa Fit

Använd klämmor kant för att säkra patchpanel på plats på auto organ reparation paneler. När det är helt rätt, börja borra nithålen. Börja i ett hörn, med hållare för att hålla panelen fast. Grada alla hål när du är klar med dem. Ta ett par dimpling tång och försänk nithål på auto kroppen och patchpanel.

Steg 6 – Adhesive

Använd innehavarna att testa passa patch för att se till att det är i jämnhöjd med surround och formas på rätt sätt. När du är nöjd med passformen, ta plåstret och rengöra hela flänsade området med tunnare och våtservetter. När ren, låt det torka.

Blanda limmet. Med en caulk pistol, applicera en tunn sträng längs niten linjen auto kropp och tillämpa plåstret. Om någon lim tränger ut, sand bort det senare. När all limmet är på och panelen är på plats, installera flush nitar i hålen. När torr, sand, prime och måla auto organ reparation paneler.