hur man rättar höjas matta

Om en översvämning slår din fastighet sedan ditt Berber Matta kan mycket väl bli den största offer. Vattenskador kan orsaka din matta för att lyfta upp som kan se ful.

Alla matta skador ser hemskt och så behöver omedelbar uppmärksamhet. Detta kan vara mycket dyrt om du försöker att hyra en specialist matta renare. Men om du har de rätta verktygen som finns, så ska du kunna göra jobbet själv.

Steg 1 – hitta läckan

Det första som du behöver göra är att lokalisera läckan. Om läckan är fortfarande orsakar skador på din matta måste du försöka stänga det här. Det är viktigt att stoppa läckan innan du gör något annat, annars kommer du att slösa tid att reparera din matta.

Steg 2 – Desinficering

Besluta om mattan är salvageable. Om mattan har skadats av sötvatten, så ska du kunna reparera den. Men om den är skadad av avloppsvatten, då detta kan vara irreparabel.

Steg 3 – Lyft upp mattan

Om du kämpar för att hitta källan till läckan, hyra en rörmokare för att hjälpa till.

Steg 4 – Torkning

När läckan är avstängd du behöver för att rengöra och desinficera området. Du kan göra detta genom att göra upp en rengöringslösning som är gjord genom att blanda blekmedel med vatten. Detta kan blandas i en hink eller i en sprayflaska.

Steg 5 – Håll bort mattan

Se till att du öppnar ditt fönster innan du använder denna lösning eftersom rök kan vara ganska stark i slutna utrymmen.

Steg 6 – Kontroll av mattan

Nu bör du noga lyfta den skadade delen av mattan så att du kan få tillgång till underlaget. Skär försiktigt bort underlaget och ta bort den. Detta är som en svamp som är varför det måste tas bort. Det är också en bra idé att ta bort alla möbler från ditt rum så att du enkelt kan rengöra hela mattan.

Nu måste du torka mattan, kommer detta att ta lång tid, men det kan påskyndas med några kraftfulla fans. Sätt fläktar i rummet, stänga dörren och lämna dem i cirka tre dagar. Du måste ha tålamod när du gör detta. Se till att du inte tillåter de elektriska sladdar att släpa längs fuktiga områden i mattan.

Denna process kan också göras mycket snabbare om man använder en avfuktare för att extrahera fukt från luften. Det är viktigt att torka mattan ut så snabbt som möjligt så att den inte utvecklas mögel som kommer att förstöra hela mattan.

Medan du låta mattan torka du måste vara mycket noga med att inte stå på den. Går på det kan orsaka skador på mattan.

Nu måste du kontrollera mattan att ta reda på om det har torkat ut ordentligt. Du kan kolla upp det efter en halv dag för att se hur tekniken fungerar.

Om du behöver byta ut mattan på grund av översvämningsskador, bör du tala med ditt försäkringsbolag att ta reda på om de kommer att täcka kostnaden för att ersätta mattan.