hur man odlar mammor med sticklingar

Mums är en perenn växt, och detta innebär att de endast kommer att pågå några år. Istället för att behöva köpa helt nya anläggningar vartannat år, kan du spara pengar genom att ta några sticklingar från växter som du redan har. Genom att ta sticklingar kan du få nya mammor gratis.

Du kommer att kunna ta så många sticklingar som du vill och fortsätta utöka storleken på din trädgård. Du kan även växa sticklingar i små anläggningar och sedan sälja dessa till andra människor, vilket skulle vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar. Mamma sticklingar är ett fantastiskt sätt att utvidga din trädgård utan att spendera en förmögenhet på nya anläggningar.

Steg 1 – Val Sticklingar

Innan du kan ta en skär måste du helst vänta tills våren. Ta en skärning under den tidiga eller mitten av våren är den bästa tiden. Leta efter unga, späda skotten och använda dessa för att ta sticklingar från.

Steg 2 – Ta en Cutting

Du bör inte ta några sticklingar som har knoppar eller blommor, som risken för dessa intag reduceras kraftigt. De bästa sticklingarna bara har blad på dem.

Steg 3 – Förbereda Sticklingar

När du tar ett skott från mammor du behöver för att klippa de två översta inches från de nya späda skotten. Vid den avskurna änden du behöver ta bort någon av bladen, så att det kommer att kunna skjutas lätt in i marken. Låt de bästa uppsättningar av löv på sticklingar så att det kommer att stå en mycket bättre chans att överleva och växa.

Steg 4 – Plantering sticklingar

Kom ihåg att oavsett hur noggrann du är, det finns inget sätt att du kan garantera att varje enskild skär kommer att ta. Du bör alltid ta fler sticklingar än du behöver, om dessa inte fungerar av någon anledning.

Steg 5 – Bevattning

Doppa den kapade änden till böka pulver. Detta är en specialist pulver som kan köpas från någon trädgård centrum. Det uppmuntrar skär till roten och gör det mycket mer troligt att skär kommer att fortsätta att vara en växt.

Steg 6 – Gallring Sticklingar

Tryck sticklingar i en kruka som är full av krukjord. Se till att en halv tum av skär trycks in i marken.

Vattna sticklingar så att jorden är trevligt och fuktig. Vänta tills jorden nästan helt torka ut innan du vattnar igen.

När sticklingarna börjar växa kommer de troligen börjar bli trångt. I det här fallet måste du ta bort en del av sticklingarna och sätta dem i sina egna krukor. Detta gör det möjligt för dem att växa till starka vuxna plantor. När de är etablerade nog, kommer du sedan att kunna plantera mammor ute i trädgården eller sätta dem i krukor i ditt hem.