hur man odlar Lantana blommor i behållare

Lantana blommor är stora kluster växande blommor som växer i tropiska områden i Amerika och Afrika. De är kända som skinka-och-ägg blommor på grund av sin rosa och gult utseende och är ganska lätt att odla och underhålla.

Men eftersom de inte klarar den hårda kalla vintern, är de bäst planteras i en behållare i stället för i marken.

Steg 1 – Förbered New Pot

När du har valt anläggningen du vill förbereda din kruka. Först låg några potten skärvor längst ned i din nya krukan. Därefter lägger din planteringsjord, ungefär tre fjärdedelar av vägen upp. Gräva ett hål i mitten och strö lite mild gödsel eller kompost i botten. Gödselmedlet kan plantan växa och etablera ett friskt rotsystem.

Steg 2 – Transplant

Ta din Lantana anläggning och vänd på det, håller ned på anläggningens bålen för stöd. Dunk behållaren några gånger och sakta ut den, och sedan vända din anläggning högra sidan uppåt.

Med hjälp av fingrarna, försiktigt lossa rötterna och skaka av smuts. Den gamla jorden inte kommer att bidra till anläggningen. Nu, försiktigt placera anläggningen ner i hålet du har grävt i nya krukan och försiktigt kila den i hålet. Återfyllning med matjord och lägga till lite mer matjord.

Steg 3 – Vatten och växa

Vattna din Lantana växt, så att du ger det en bra försprång för tillväxt. Att ta hand om din Lantana, hålla jorden varm, och inte lämna den i direkt solljus eftersom du bränna blommor och blad.

Aldrig vatten ovanifrån, som röta och sjukdomar kan förekomma. Kom också ihåg att inte gödsla mer än en gång om året på grund av att anläggningen kommer att vara mer sårbara för sjukdomar och skadedjur.

När du är klar, är du redo att njuta av doftande 2-tone kluster av blommor på Lantana anläggningen. Du kan också ta din anläggning för att uppmuntra vinter tillväxt.