hur man odlar fruktträd i krukor

Människor normalt växer fruktträd i krukor om de saknar av tillräckligt utomhus utrymme, jord eller klimatförhållanden. Dvärg fruktträd, men små i storlek, ger frukt i samma storlek som standard fruktträd och är idealiska för container trädgårdsskötsel. Meyer citroner, dvärg apelsiner, dvärg bananer, guava, blåbär och fikon är bland de populära fruktträd människor växer i krukor. På grund av att överföra krukor, kan du öka din fruktträd nästan var som helst förutsatt att du sköter dem väl. Med dessa enkla steg som anges nedan kan du inte bara odla dina egna fruktträd i krukor, men också räkna med att skörda frukt mellan det andra och tredje året.

Steg 1: Välj en typ av träd

Till att börja med bör du välja fruktträd som är bäst anpassade till klimatet. Du kommer att behöva två träd av olika sorter för produktion av frukt om ditt träd är inte själv pollinerande, så se till att du kontrollera vilken typ av fruktträd du väljer med trädgårdsmästare.

Steg 2: Välj Krukor

Välj vilken typ av pott du vill öka din fruktträd i. Krukor av alla slag finns i trädgården butiker, såsom de gjorda av lera, metall, trä, keramik och plast. Om överföring av fruktträdet ska beaktas, välj en lätt kruka som är lättare att flytta runt i lägenheten. Se till att din kruka har bra hål för dränering i botten så att vatten inte står i potten orsakar rotröta. Du kan täcka dessa med skärm nät för att förhindra att jorden från att läcka ut.

Steg 3: Grus eller små stenar

Täcka botten av behållaren med ett par inches av små stenar eller grus för att säkerställa god dränering. Fyll krukan tre fjärdedelar av vägen med någon kommersiell krukjord blandad med gödsel.

Steg 4: Plantera träd

plantera noga fruktträd i potten, separera rötterna försiktigt så att de kan växa ut i marken. Fortsätt att lägga till fler planteringsjord tills trädet är ordentligt planterade i potten. Ditt träd kommer att behöva minst en tum vatten per vecka. Försök att göra den slutliga jordytan 1-4 inches under kanten av potten. Om träden köps på en plantskola inte omedelbart planteras, håller sina rötter fuktig och lindade så att de inte torkar ut.

Steg 4: Ge optimala förutsättningar för dina fruktträd frodas

Se till att dina fruktträd får tillräckligt med solljus, och undvika snabba och plötsliga förändringar i ljusexponering. Se till att du ger tillräckligt med vatten till dina fruktträd hela tiden. Bra kost är mycket viktigt för krukodlade fruktträd, så planerar att befrukta dina fruktträd var 6 veckor från tidig vår till sen sommaren. Re-pot dina fruktträd varje år eller åtminstone vartannat år för att se till att rotsystemet växer och det är hälsosamt. Beskärning är också viktigt och bör göras i toppen och rötter var ett till två år. Om möjligt bör beskärning och omplantering ske samtidigt. Applicera insektsmedel eller någon lämplig repellent att avvärja parasiter och skadedjur.