hur man odlar en Weigela från frön

Weigela är en enkel att växa medelstora buske som kräver lite extra omsorg eller beskärning. Den kommer att växa i zonerna 4-8 och frodas i en mängd olika pH och typer av jord. Weigela har trattformade blommor och övergripande grenar som lockar kolibrier och fjärilar. Nya sorter har lila bladverk och gula, vita och lavendel. Följ dessa steg för att växa och upprätthålla en Weigela i ditt hem trädgård.

Växt på en plats som tar emot full sol och erbjuder gott om utrymme att växa. Weigelas tenderar att sprida sig snabbt till publiken och skugga ut andra växter i närheten. För de flesta sorter, bör du plantera tre till sex fot bortsett ifrån grann växter och cirka 4 meters avstånd från grunden.

Steg 1 – Läge

Gräva ut ett hål 2 gånger så bred och lika djup som rotklumpen. Blanda bort jorden med kompost och fylla hålet, vilket innebär att endast tillräckligt med utrymme för rotklumpen. Håll toppen av rotklumpen i nivå med marken, och vara noga med att inte plantera busken för djupt. Pat marken ner runt anläggningen för att minska och eliminera eventuella befintliga luftbubblor.

Steg 2 – Förbered växt

Som du planterar, tillsätt vatten för att se till marken / kompost kan absorbera i växtens rotklump. Ta bort alla trasiga eller döda grenar från närmaste levande noden.

Steg 3 – plantera din Buske

Om du behöver beskära weigela, försöka göra så efter sommaren har bleknat. Under vårvintern, skära buskar från föregående säsong för att få tillbaka gamla anläggningar. beskära alltid att hålla snyggt rundade formen.

Steg 4 – Mulch

För bästa resultat och estetik, täcker området runt anläggningen med kompost eller ett substitut. Applicera två till fyra inches av kompost runt basen av anläggningen för att hjälpa den att upprätthålla fukt och för att förhindra tillväxt av ogräs.

Steg 5 – Bevattning

Vatten din eeigela buske på morgonen och igen på kvällen. Detta kommer att minska vattenförlusten från solens värme. Dessa typer av växter kan hantera en hel del vatten och är i liten risk att bli över vattnas om du översvämmar anläggningen.

Steg 6 – Fertilize

Gödsla eeigela om det inte växer så mycket som den borde eller om du har för få eller inga blommor blommar. Använd en granulär långsam frisättning gödselmedel avsett för buskar eller träd. Se instruktionerna för den specifika blandningen om hur mycket och hur ofta att tillämpa, eftersom alla typer av gödselmedel varierar att främja frögroning.