hur man odlar en gazania

Skattblomma eller gazania är en populär prydnadsväxt. Det är populärt för sin ljusa, säsongs blom. De flesta gazanias växa ca 15 inches tall. Deras blad är mycket kompakt. Det är därför de används för att skapa anlagd trädgård gränser och som utplanteringsväxter. Det finns många sorter i färgmönster Gazania blommor. Nyanser kan variera från täta nyanser av rött eller rosa till subtila variationer av vitt eller en blandad, randigt utseende. Gazanias är enkel att växa, perfekt lämpad för hushållsträdgårdsskötsel. Kom ihåg att gazanias inte lämpar sig för regioner som utsätts för frystemperaturer under året. Några, torra månaderna är avgörande för deras säsongs blommar. Du kan upprätta en gazania spridning i din trädgård genom att följa dessa enkla instruktioner.

Gazania frön kan köpas från trädgården leverans butiker. Du bör fråga om gazania sort (blomning mönster) och själv-sådd kvalitet från återförsäljaren. Även Gazania plantageägarna kan startas inomhus, är normen att direkt, så frön i trädgårdsjord. Gazania rötter är tåliga och transplantera dem till trädgård behövs inte mark. Den bästa tiden för sådd fröna är tidigt, vårsäsong. Du kan också så frön efter glasyr vintersäsongen. Men frön under varmare, vårsäsong hjälper växten att blomma tidigt.

Gazania Plantering Grunderna

Gazanias behöver minimal jord näring. De växer bra i snabb dränering, sandiga jordar. Om du inte har ett särskilt undernärda jord säng, inte behövs gödselmedel. Men mata jorden säng, en gång innan de frön är tillrådligt. Ljusdos av ett organiskt gödselmedel på den planerade, sådd plats är tillräcklig. Efter detta måste du gödsla bara en gång varje år. Du bör använda långsam frisättning gödningsmedel. Använd inte gödselmedel som har stark koncentration av kväve.

framställning Soil

Vatten den plats som valts för de frön. Tillåta jorden sängen för att dränera bort överflödigt vatten. Gräva upp det befruktade jorden sängen med händerna. Varje plantering hål bör vara ca 3 mm djup. Se till att du behåller ett minsta avstånd på ca 8 inches mellan hålen. Fyll varje hål med Gazania frön och täck den med grävde upp jord. Lätt, klämma på fuktig jord.

sådd Gazanias

Vattna Gazania frön gång, är varje vecka tillräcklig. Dessa växter behöver en fuktig jord, men utan någon försumpning. Medan vattning, se till att du vattna växterna långsamt låta jorden sängen torka innan besprutning igen. När plantorna börjar gro, kan varje vecka vattning ytterligare avtog till vattna var 8-till-10 dagar. Du kan också kompostmaterial plantorna för att säkerställa att jorden behåller sin fukt och dränerar väl. Använd organisk kompost för mulching unga gazanias.

Vattning & Mulching

Gazanias är särskilt lämpade för att skapa en snabbt sprider trädgårds spridning. De själv utsäde och växer mycket snabbt. Du kan dock fästa utbredningsprocessen. För detta krävs en systematisk uppdelning av unga gazanias. Välj gazanias som är ca 10 inches tall. Med hjälp av trädgårdsarbete sax, skär genom den basala stjälken, dela den i två halvor. Varje halva kommer nu att växa som en enskild anläggning.

föröknings Gazanias

Du måste beskära-off de förbrukade blommorna, när blomningen är över. Dessa kan användas för kompostering. Deadheading vittrade blommor stimulerar tillväxt. För beskärning tjocka kluster av säsongs blad och gamla stjälkar, använda bypass klippverktyg.

kvist Gazanias