hur man odlar en Buckeye Tree från frön

Buckeye träd, Aesculus glabra, är också känd som den Ohio buckeye, American buckeye eller stinkande buckeye och används vanligen planteras från Buckeye frön. Det är staten träd Ohio, men det finns också hela Mississippi Valley, Nashville Basin och spridda över hela södern. Buckeye träd växer upp till 60 fot lång och 24 inches i diameter. Andra sorter av buckeyes inkluderar Texas Buckeye, gul Buckeye, röd buckeye och dvärg buckeye. Följ dessa steg för att plantera något av Buckeye Tree från frön.

Buckeye frön börjar mognar i september, faller från träden genom början av oktober. Samla frön strax efter de hoppar från trädet. Ta bort skalet från runt fröet (det ska börja öppna när dess fullt mogna). Tills du är redo att plantera lagra dem där de inte torkar ut.

Steg 1 Samla och förbereda Buckeye Seeds

Frön i höst. Grobarheten för Buckeye frön är 50% så plantera en handfull frön för att se till att åtminstone en växer. Arbeta upp jorden före plantering. Så fröer i lös, bördig jord 3 inches djup.

Steg 2 – Växt Buckeye Seeds

Täck Buckeye frö med ett par inches av kompost för att hålla fukten i och jorden på plats. Om du bor i ett område där det finns en hel del ekorrar, placera ett trådnät över plantering området kommer att hålla frön från att bli kidnappad. På våren, efter marken tinar bort kompost.

Steg 3 – Förbered för vintern

Fram till groning, hålla jorden fuktig men inte blöt. Efter fröna har grott, bör plantorna får om en tum av vatten per vecka. Om du får massor av regn, kan du inte vatten alls. Gödsla lätt med en 10-10-10 gödningsmedel en gång i månaden. För att tillåta plantan att härda ut för vintern, sluta gödsling i augusti. Fullvuxna Buckeye träd kan växa i halvskugga till full sol. Buckeye plantor växer bäst i halvskugga. För mycket sol på sommaren kan orsaka värmesved på bladen och betonar plantan så att den inte kommer att växa så produktivt. Placera en skugga duk över dina plantor i sommaren för att ge den skugga som den behöver. Ett träd skydd kan också användas när trädet är ung för att skydda den från solen och djur som kanske vill äta den.

Steg 4 – utfodring och vattning Buckeye Plantor

Om du vill flytta planta, en bra tid transplantation din Buckeye är under våren sitt andra år. Fortsätt vattna och utfodra den är helt etablerad.

Steg 5 – Transplantation Buckeye Plantor

Njuta av skuggan och skönheten i en Buckeye Tree!