hur man odlar broccoli från frön

Broccoli frön är föredragna medel för att sprida denna hälsosam grönsak som är full av näringsämnen och vitaminer. Broccoli växter föredrar svalt väder, och gör bäst i en rik, kompakt jord.

Olika sorter av broccoli sås vid olika tidpunkter. Det är därför mycket viktigt att läsa instruktionerna på förpackningen noga innan du beså din broccoli frön. Broccoli kan odlas inomhus i containrar, eller utomhus i marken. Dessa växter också göra bra om transplanteras, så att du kan starta plantor inomhus i slutet av vintern och sedan transplantera dem utanför senare. Om du börjar inomhus, så frön i en jordlösa ingjutning mix, som är det bästa mediet för att starta frön. Så frön på ett djup av en halv tum. Du kan så många frön i ett frö facket och tunn dem till de starkaste plantorna när de växer. Håll fröet facket fuktig vid alla tidpunkter. Ge plantorna med direkt solljus, vilket är viktigt för deras tillväxt.

Steg 1 – beså Broccoli Frön

Om du väljer att så broccoli frön utomhus, ändra jorden i förväg. Välj en solig plats, och så frön tidigt på våren, så snart du kan arbeta på marken. Se till att planteringspunkt du väljer inte använt de senaste 3 eller 4 år att odla alla växter från kål familjen. Att göra så minskar risken för sjukdomar och infektioner. Gräva ut jorden till ett djup av 10 eller 11 inches. Lägg till näringsämnen såsom benmjöl och alla ändamål gödselmedel på marken, och blanda väl. Plantera frön på ett djup av en halv tum, lämnar ett utrymme på 3 eller 4 inches mellan varje. Om plantering i rader, lämna ett avstånd på 2 fot mellan raderna. Vattenbrunn.

Steg 2 – Tunn broccoli Plantor

Broccoli frögroning tar mindre än 8 dagar, i de flesta fall. När plantorna visas väljer starkaste. Ta bort de tunnare eller svagare plantor. Du kan transplantera plantorna utomhus när de är 7 eller 8 veckor gamla. Härda plantorna innan transplantera dem. Du kan göra detta genom att lämna dem utomhus för en kort tid, och sedan successivt öka sin tid utomhus. Lämna ett utrymme på en fot mellan varje planta eller mer. Applicera ett tunt lager av mogen kompost runt växterna, lämnar några inches av buffert från anläggningen. Vatten grundligt.

Steg 3 – Vattning, gödsling, och General Care

Broccoli växer bra med en regelbunden utfodring av allrengöringsmedel gödsel. Applicera var 3 eller 4 veckor under växttiden. Broccoli kräver också regelbunden vattning, speciellt i torra klimat eller sandiga jordar. Kontrollera plantering plats för ogräs och ta bort dem regelbundet. Skydda dina växter med ett nät eller nät kommer avråda vanliga skadedjur. Ger god luftcirkulation och tillräckligt med vatten kommer att minimera risken för sjukdomar. Harvest broccoli när huvudena är fortfarande ung och buketter är täta.