hur man odlar blomkål i behållare

Växande blomkål i behållare är en utmärkt metod för spridning eftersom det tillåter dig att styra och manipulera nästan varje aspekt av vegetabiliska växande förhållanden. Eftersom blomkål rötter är relativt grunt, är det en utmärkt kandidat för container trädgårdsskötsel eftersom dess rötter kommer inte att trängd av behållarens sidor. Denna artikel kommer att ge dig steg-för-steg-instruktioner detailing hur man odlar blomkål från frö i en behållare.

Verktyg och material som behövs för blomkål Container Växande

Steg 1: Bestäm när du ska plantera blomkål Seeds

Om du planerar att växa dina blomkål växter utomhus, måste du starta blomkål fröna en månad före våren och sedan flytta behållarna utanför efter hotet om frost har minskat. Men om du planerar att hålla dina växter inomhus, kan du börjar frön när du vill.

Steg 2: Gro blomkål frön i bionedbrytbara Krukor

Fyll flera biologiskt nedbrytbara krukor med din organisk jord mix innan vattna en av dem tillräckligt för att fukta marken. När du väljer en organisk jordblandning, kom ihåg att blomkål växer bäst i jord med ett pH-värde mellan 6,0 och 7,0 och kräver väl tömmer marken. Placera fuktad biologiskt nedbrytbara krukor i en plastbehållare för att fånga någon fukt som läcker ut ur krukorna.

Strö flera frön i varje av de biologiskt nedbrytbara krukor och täck med ca ¼ tum torr planteringsjord. Täck krukor med ett skikt av plastfolie för att öka luftfuktigheten och temperaturen i krukorna, öka hastigheten på grobarhet. I några veckor, bör små gröna groddar visas från ytan av de biologiskt nedbrytbara krukor vid vilken tidpunkt plastfolie måste avlägsnas.

Steg 3: Tunna plantor och förbereda större behållare för omplantering

När blomkål plantorna når en höjd av ca 2 inches, kommer de att behöva förtunnas som föreskrivs av baksidan av plantpaketet. Det är bäst att tunna alla utom en planta, lämnar den starkaste och mest livliga planta i potten.

Efter gallring, måste du förbereda 12-tums krukor för omplantering. För att göra detta, täcka botten 2-inches av behållaren med trädgård grus för att säkerställa korrekt dränering. Fyll det återstående utrymmet i behållaren med planteringsjord och vatten behållarna helt fukta odlingssubstrat.

Steg 4: Transplant Plantor och vård för blomkål i behållare

När du har förberett din stora behållare, kan du transplantera två eller tre av de plantor i de biologiskt nedbrytbara krukor i större behållare. Rötterna till de mogna blomkål kommer att växa ur de biologiskt nedbrytbara krukor och etablera sig i större behållare. Ta hand om dina behållare blomkål växter på samma sätt som du skulle blomkål i naturen.