hur man matar tomatplantor naturligt

Tomatplantor är tunga matare, som kräver massor av näringsämnen för att producera de största och mest smakrika frukter. Ordentlig vård och naturlig utfodring kan göra de syntetiska granulära tomat vegetabilier onödig.

Jordtestning kan markera närings obalanser i din trädgård jord och bestämma den totala texturen och jordens sammansättning innan du ens plantera tomater. Länförlängning kontor erbjuder billig markundersökning för hem trädgårdsmästare och innehåller rekommendationer för pH och närings justeringar som kan optimera tillväxtbetingelser för tomater, eller oavsett vilken typ av anläggning specificerad.

Testa Soil

Naturligtvis mata tomatplantor börjar med att mata trädgårdsjord. Arbete i massor av hög kvalitet organiskt material som komposte gödsel och bladmögel i marken för att ge tomater med en näringsrik odlingsmedium. Under vintern, gröngödslingsgrödor återföra näring till marken och berika den totala fertiliteten i trädgården.

Mata Soil

Åldern kompost ger många av de näringsämnen tomater behöver när de börjar bära frukt. Applicera band av kompost ca 6 inches bort från anläggningen stjälkar när de första tomaterna börjar bildas. För blad matning, gör kompost te genom bryggning kompost i regnvatten och ansträngning. Strö kompost te över bladen med hjälp av en vattenkanna

Sidedress med Compost