hur man limma mässing

Mässing är en metall. Som för alla metaller, lim som skapar en kemisk bindning som erfordras för att limma bitar av mässing tillsammans. När du behöver limma mässing, tänk på att inte välja lim som är spröd eller som expanderar.

2 del epoxi (Polyepoxid) lim är mest lämpad för limning mässing på ytor. Det finns många märken av lim att välja mellan som är lätt tillgängliga i järnaffärer och stormarknader. Kontrollera alltid instruktionerna på förpackningen innan du köper för att se till metall med på listan över program.

Vilken Lim är bäst?

Metaller såsom mässing kräver lite grovbearbetning upp för att uppmuntra en bättre bindning. Om detta förfarande ignoreras, kommer ytan att vara hala och mindre benägna att skapa en permanent bindning. Ytan måste först rengöras, företrädesvis med en alkoholbaserad lösning för att avlägsna någon fet substans. Om du inte har en alkoholbaserad lösning, använder ren rengöringsmedel, som är ett bra alternativ för att skära igenom fett. Ytan kan uppruggas med sandpapper. När ytan är grov det finns ingen anledning att rensa bort alla spån. Dessa spån kommer att hjälpa i bindningsprocessen.

Förbereda Surface

Klämmor rekommenderas, men om du inte har klämmor, placera ett tungt föremål, såsom en stor bok över limmade mässing kan göra susen. Kontrollera förpackningen för limning gånger, vilket är vanligtvis mellan 12 och 24 timmar.

Att hålla det tillsammans