hur man kant en gräsmatta utan kant

Medan en kant är verktyg för att uppnå en prydligt klippta, väldefinierad gräsmatta kant, kommer andra metoder ger samma resultat. Du kan installera olika typer av permanent gräsmatta kant i marken eller justera konfigurationen av gräsklippare så det kan skära en skarp, ren kant varje gång du klipper gräset. Följ någon av dessa tips för att uppnå en skarp gräsmatta kant utan en kantskärare.

Steg 1: Ställ gräsklipparen hjul för att sänka kapskivan

Steg 1: Ställ gräsklipparen hjul för att sänka kapskivan

Använda en skiftnyckel, flytta hjulet väl inställningen för gräsklippare hjulen på samma sida som avgasrännan ner så att gräsklipparen bladet sitter bara ca 1/2 tum från uppfarten toppen. Vrid gräsklipparen runt så ojusterade hjulen på gräset och de nedre sidohjul är på uppfarten. Som du klipper kommer gräsmattan att rakat rent ner till uppfart topp vid kanten.

Steg 2: Lägg Permanent Lawn Kant

Steg 2: Lägg Permanent Lawn Kant

Steg 3: Använd Lawn Kantmaskin för permanent Kant

Mät avståndet längs marken där du vill installera den permanenta kant. Markera raden med pinnar och snöre trä märkning att följa den väg om rak, sicksack eller välvd. Köp längden gräsmatta kant behövs i det material du vill använda. Gräva ett grunt dike med en vass spade ca 2 inches bred och 5 inches djup. Lägg 1/2 tums djup fint grus i diket botten. Om du har en plötslig explosion av regnigt väder, vänta tills marken har torkat innan du fortsätter att installera permanenta kant. Sätt i kant material i marken i jämnhöjd med uppfart yta och tryck ner de medföljande fäststiften så långt det går. Packa jorden du grävde ut hårt mot kantmaterialet. Använda en sod rullen att komprimera kant och smuts runt den.

Steg 3: Använd Lawn Kantmaskin för permanent Kant

En mycket mer dekorativa alternativ för permanent gräsmatta kant är gräsmatta kant gatstenar. Dessa skapar en väldefinierad kant för uppfart och hindra folk trampar på gräset som de får in och ut ur sina fordon. Gatstenar är lagda i ett berett dike som är den fulla längden eller bredden av varje läggaren, beroende på layouten orientering du väljer. Mät och kapa kanalen, och låg i en 1-tums djup lager av grus och sand för att stabilisera gatstenar, eftersom de är mycket tunga. Placera gatstenar i kanalen, så att de är i nivå, och fylla utrymmena mellan med grov sand. Kör en sod rulle över gatstenar att lösa dem in i kanalen, och komprimera gräsmatta jord upp mot dem på sidan bort från uppfarten. Lägg nya sod ner kanten av gatstenar om du föredrar.

Även om dessa metoder varierar i kostnad och arbete för att förbereda eller installera, när de kommer att spara i gräsmattan arbete är ovärderligt.