hur man kan öka spänningen i rullnings sågblad

Spänningen på rulla sågblad kommer att göra en dramatisk effekt på hur nedskärningarna görs i trä projektet. Spänningen hos rullnings sågbladet kommer också diktera livet av den. Om det är för mycket spänning på bladet det kommer att gå i hårdare virke. Om spänningen är för låg då det inte kommer att skära mycket noggrant och förstöra snittet. Här är en snabbguide till att öka spänningen i rulla sågblad.

För det mesta av spänningen i rullnings sågblad måste göras när bladet byts ut. Montera den nya kniven enligt tillverkarens anvisningar.

Steg 1 – Installera Scroll sågklinga

Efter det att bladet har installerats du kommer sedan att använda dragstången för att öka spänningen på bladet. Vissa rullnings sågar kommer att ha en spännskruv som måste vändas. Hursomhelst, hålla fast bladet som du ställer in spänningen för att känna efter hur “tight” det känns.

Steg 2 – öka spänningarna med Tension Rod

Ett sätt att testa rulla sågblad för rätt spänning är att lyssna på tonen i den. Hit bladet lätt med ett metallföremål och lyssna för att se om det är gällt. Om det är mycket hög, är spänningen för hårt och kommer att behöva sänkas.

Steg 3 – Lyssna efter Tone