hur man kan förbättra kork golv hållbarhet

Kork golv är uppskattad för sin hållbarhet, skönhet och energieffektiva egenskaper. Kork golv är mjukare och mer poröst än trägolv. På grund av detta finns det ett antal enkla steg som kan vidtas för att skydda den. Följ dessa instruktioner för att förbättra hållbarheten hos din kork golv.

Steg 1 – Skydda mot fukt

Cork är en porös trä som kommer att suga upp fukt i fuktiga miljöer. För mycket fukt absorberas i korken kommer att få den att tänja. Skydda mot fukt genom att torka upp utspilld vätska omedelbart. I fuktiga klimat, köra en avfuktare för att avlägsna fukt från luften. Vid användning av golvmattor, placera dem framför områden där vatten är sannolikt att ackumuleras, som framför ett handfat, badkar eller annan ingång. Med hjälp av en ventilerande matta kommer att försäkra att fukten inte är instängd under mattan. Vid rengöring av golv, inte blöta dem, använda en fuktig mopp och bara tillräckligt med vatten för att göra jobbet. Köra över det fuktiga golvet med en torr mopp efter tvätt. Om du har krukväxter, se till att dina krukor har en bricka under dem för att hämta vatten.

Steg 2 – Skydda mot repor

Även kork är mer motståndskraftig mot flisning och repor än hårda golv, är det fortfarande känslig. När du flyttar möbler runt, inte dra dem över golvet, lyfta dem. Placering tassar under benen av bord, stolar och skåp kommer också att bidra till att skydda din kork golv. Skräp som finns kvar på golvet kommer att få pressas in i golvet med fötterna, svepande regelbundet för att ta bort skräp är ett annat sätt att skydda dina golv. När golvet är synligt och avsevärt smutsig, rengör den med ett milt rengöringsmedel eller rengöringsmedel avsett för pre-färdiga hårda golv. Med hjälp av en hård, oljebaserade eller ammoniak-baserade rengöringsmedel skadar kork på grund av dess porösa natur.

Steg 3 – Skydda mot solen

För mycket direkt solljus på kork golv kommer att få den att blekna. Windows bör behandlas för att återspegla solljus, eller nyanser, gardiner och draperier bör användas för att hämma mängden solljus. Efter dessa enkla steg kommer att öka hållbarheten av kork golv, så att du kan dra nytta av dem under många år.