hur man kan bli av unken lukt

Det finns vissa orsaker till en foul eller unken lukt som bara kan utvecklas när fukt sänkor i material i hemmet eller på kontoret, såsom mattor som är kvar utan att ha dem lufttorkas. Efter att ha hållit inomhus soppåsar och packade objekt som har ackumulerats fukt kan också utveckla en dålig lukt. Den typ av obehaglig lukt för området blir starkare när källan till lukten inte rengörs upp. Detta innebär att det finns osäkra formar som redan har utvecklat ger vika för bakterietillväxt. Detta är en farlig atmosfär för människor som har astma, allergier eller andra typer av andningsproblem. Nedan är det material som du behöver tillsammans med instruktioner om hur man bli av med unken lukt.

Lokalisera det område där den obehagliga lukten kommer ifrån. De drabbade områdena bör rengöras noggrant av all smuts och skräp som kan vara källan till smaklös lukten. Rummet måste sopas och torkade ren. De omgivande fönstren måste också rengöras med vissa rengöringsmedel. Inspektera mycket väl poster som ursprungligen flyttade till initiera rengöring av det område som de inte innehåller några formar utvecklas. Om formar syns, torka dem med tvål eller rengöringsmedel. Saker som är fast inredning i området såsom böcker, tidningar, bilder och andra dokument ska förseglas i plastbehållare för att skydda dem från fukt och luft som orsakar mögel att växa.

Steg 1-Bestäm området och orsaken till smaklös lukten

Steg 2-Behandla Mattor med Lukt

Mattor eller område mattor är orsaker till formar för att växa och sprida sig eftersom de kan lätt bli blöt men svårt att torka upp. Ett område med dessa mattor som dekor måste ha grundlig rengöring och uppföljning för att se till att de hålls torra, även om de är matta ångas.

Steg 3-Avfuktnings

En avfuktare kan vara lösningen på uttorkning den fukt som utvecklas på ett särskilt område av ett hem eller kontor. Bestämma storleken av avfuktaren som du behöver köpa så att det skulle kunna täcka hela området av rummet.

Steg 4-Skrapning Formar från Walls

För väggarna, använder en färgskrapa eller en stålborste för att skrapa genom formar som ses växer på ytan. Någon rengöring medel, såsom en blekmedelsblandning kan användas för att torka av väggarna. Det rekommenderas att användas gummihandskar och skyddsmask under saneringen. Var noga med att ha väggarna helt torkade.

Steg 5-Använd Paint eller tätningsmedel

Städa upp eventuella återstående fragment från rengöringsmedlet. En mögel beständig färg eller ett tätningsmedel kan användas för att appliceras på väggarna. Det föreslås även att för källare, med hjälp av färg eller tätningsmedel som är mögel-resistent kan skydda golv och väggar från att ha fukt utvecklas.