hur man kan bli av fläckar tjära

Tar fläckar på din bil eller lastbil är mycket ful och svårt att ta bort med en enkel biltvätt. Undvika vägbyggen zoner är ibland omöjligt och bilen blir ofta ett offer för klibbig substans. Ofta kan lacken på bilen skadas om du försöker ta bort tjäran med en slip typ scratch pad eller hård renare. Följ stegen nedan för att ta bort tjära från bilen utan färgen skada.

Placera målarens plast på marken under dig och din maskeringstejp, tejpen någon del av bilen som är plast. Detta är nödvändigt för att förhindra att bensin från stripp färgen från dina plastformdelar.

Steg 1 – tejpen Plast

I din hink blanda ihop den rekommenderade andelen tvål och vatten blandning. Du kommer att behöva använda blandningen tillsammans med din mjuka borste efter varje område där du tar bort tjära.

Steg 2 – Blanda tvål och vatten

Med dina handskar och skyddsglasögon på, applicera en liten mängd bensin till din trasa. Applicera trasa till det drabbade området i bilen och börjar torka området kraftigt. Ibland tar bort trasan från området för att kontrollera utvecklingen av tjära kontakt med fordonet. Om tjära är ihållande, tillsätt mer bensin från trasan.

Steg 3 – Tillämpa Bensin

När du har tagit bort tjära från området, skölj området noggrant med vattenslang och kontrollera om du har missat några fläckar. Om du har missat en fläck, använda en annan torr trasa för att torka området noggrant. Med andra trasa, börjar torka kraftigt igen tills fläcken tas bort. Skölj området noggrant och kontrollera om det finns missade fläckar.

Steg 4 – Skölj Area

När området har noggrant sköljas kommer du nu använda din tvål och blandningen vatten för att tvätta bort eventuella spår av bensin. Efter en minut av delikata skura, skölj området och undersöka din färg avslut. Tjäran bör tas bort och måla kvar i takt.

Steg 5 – tvätta området

Du kommer att upprepa steg 3 till 5 på varje sida av bilen. Var noga med att noggrant leta efter missade fläckar på varje del av fordonet du arbetar på. Det kommer också att tjära bygga upp i området bakom vart och ett av hjulen. Om tjära bygga upp är betydligt tyngre än vad som var på kroppen i bilen, använd en hård borste och spackel för att ta bort så mycket som möjligt. När du har tagit bort vad du kan hänvisa till steg 3 till 5 för att ta bort tjära.

Steg 6 – Upprepa steg

Steg 7 – Wax Om det behövs

Om avtorkning med bensin har avtrubbade din färg, kommer det att bli nödvändigt att vax och polera området så att glans är lika med resten av bilen. En komplett vax och polera jobb kommer att hjälpa oerhört.