hur man kan bli av bambu växter

Det är en vanlig metod för att odla bambu växter för att lägga till struktur och exotiska överklaga till en anlagd område. Men presenterar bambu en unik problem: Den växer mycket snabbt, bortom en hanterbar höjd. Bambuskott tenderar att växa genom barriärer runt trädgård utrymme, skadar dem permanent. När vildväxande bambu lund verkar ta över din trädgård, det finns ingen annan lösning än att ta bort det. Men att ta bort bambu från din trädgård är inte en lätt uppgift. Utrusta dig med grunderna i bambu avlägsnande är nödvändigt att identifiera vilken metod som är mer lämpad för dina krav.

Komma igång

Det första steget för att undanröja bambu är att identifiera den typ av bambu som du arbetar med. Hem bambu typer kategoriseras under rinnande eller klumpar bambu. Kör bambu är känt för sina högt penetrerande rotstockar som spred sig snabbt. Det kräver fullständigt avlägsnande som även de minsta rhizom rester kan snabbt blomma i en fullvuxen bamboo grove. Skott av hopklumpning bambu inte sprids så snabbt som att köra bambu. Clumping bambu är oftast hanterbar med regelbunden beskärning. Men om de lämnas utan uppsikt under en längre tid, även behöver det omfattande borttagning. De mest effektiva bambu avlägsnande metoder inkluderar

1. Inneslutning -Bamboo sprids genom dess typiska stamliknande strukturer som kallas rhizomer. De tätt byggda rhizomer sprida djupt i jorden, vilket ger bambu växt en solid bas. Du bör skära genom rhizomer med kvistning saxar. De skurna rhizomer ska skyfflas bort för att säkerställa att ingen av dem är jordade av misstag. Du kan täcka hela området med en plastfolie för att säkerställa att de överlevande rhizomer kväva ihjäl, det vill säga utan solljus och syre.

2. Svält -Det metod rekommenderas för permanent ta bort bambu. Du måste gräva en 30-tums djupt dike i området kring bambu växt. Detta kan göras med hjälp av en spade. Diket måste fyllas med våt betong för att kväva rötterna. Gjutningen snabbt se till att rötterna inte kan lämna några djupare, dvs bambu växt kan inte ta upp näring från marken och så småningom dör.

3. inrättandet Hinder -Du kan installera tjock metall eller plastfolie runt rhizomer. Rhizomer trycks mot arken, mot ytan av jorden snarare än i den. Detta skär-off gradvis leverans av livsmedel till stammen, se till att bambu växt dör. För att göra en effektiv barriär, gräva upp åtminstone två fot djupa diken runt rhizomer. Arken bör säkras i skyttegravarna med våta murbruk.

4. Använda Herbicider -De flesta kommersiella herbicider kan inte garantera fullständig utrotning av bambu från din trädgård. Men när de används på ett visst sätt, kan herbicider vara ganska effektiva. Tricket är att klippa bambuskott med en sax. Nu, omedelbart gnugga skära bambu yta med herbicider. Denna metod säkerställer att bekämpningsmedlet kan sippra in i bambu stammen och kväva växten inifrån. Bara spraya herbiciderna sällan hjälper.

5. Applicera kvävegödsel -Detta metod är särskilt användbar under varma säsonger. Med hjälp av sax, skära ned bambuskott till inom några inches från marken. Den kvävegödsel måste strös över den trimmade bamboo grove. Täcker grove med en plastfolie rekommenderas för snabbare resultat. Arket och kväve höjer temperaturen bortom lager gränsen för bambu växt, så småningom matlagning den till sin död.