hur man installerar ett takfönster

Typer av Takfönster

3 delar Skylight Framing

takfönster Installation

Tak Öppning och ljusschakt

Säkerhetsåtgärder

ämnen

Lägga ett takfönster till ditt hem är ett bra sätt att få in dagsljus och skapar en öppen känsla i ett slutet utrymme. Läs den här artikeln för att utrusta dig med allmän information om de många olika takfönster finns att köpa, liksom utformningen och installationsprocesser. Inte nog med att informationen nedan hjälpa dig att skära öppningen och konstruera axeln, men det kommer också att beskriva säkerhets steg du måste följa för den här typen av projekt.

Den överväldigande majoriteten av husägare tror att installera ett takfönster är en mer skrämmande uppgift än det faktiskt is.In flesta fall innefattar tillverkaren blinkar med takfönster packaging.Your lokala hem förbättring centrum säljer takfönster i 2 kategorier, som är trottoarkant monterad och inramad . Bromsa monterade takfönster tillverkas vanligen med en kupol topp som är tillverkat av antingen akryl eller glas.

Tillverkarens av curb monterade takfönster som väljer att inkludera blinka med förpackningen är också ofta att utforma att blinka för att passa under bältros.

När kommer till hemmet förbättring butik utbud av inramade in takfönster fyller du finna att i stället ha blinkar i spetsen, som är den blinkande konstruktion i samband med trottoar monterade takfönster, inramade på plats är blixtrade med en uppsättning av bältros.

De första delarna av utformningen är han rubriker. Dessa träplankor för den horisontella gränsen.

När du har konstruerat ramen, kommer du säkra huvudet på reglarna. När byggare talar om ljuset axeln, är de hänvisar till passagen genom vilken de 2 öppningar fäster kallas i allmänhet som den lätta axeln. Det är oftast består av 2×4-tums timmer som är både isolerade och slutade med gipsskivor. Du måste fästa kritlinjer att lokalisera den exakta mitten av utrymmet för takfönster, sedan justera plats så att den passar ordentligt med reglarna.

Penna hörnen som är närmast den yttre väggen. Öppningen måste matcha förpackningsinstruktioner. Nästa använder du borrar för att göra hål genom vilka du kan glida kabeln i det övre utrymmet.

Flytta till den övre delen, se till att inte gå igenom taket, och göra några förändringar såsom flytt elektriska eller kabeltrådar.

Häng ett lod för att lokalisera den exakta platsen från taket till de borrade hörnhålen. Från taket, ta bort bältros i området som har markerats för takfönster.

Använd en cirkelsåg att skära igenom höljet. Du kan behöva skära en bjälke, beroende på inte bara dimensioner och stil takfönstret, men också utformningen av taket ram, du måste ta bort en bjälke. Som gör att fylla ramen något svårare, men inte omöjligt.

Allt du behöver göra är att göra snittet med en tigersåg och installera rubriker inom utrymmet för det fönster som de kan stödja strukturen. Säkra nyinstallerade virke med 8d naglar.

Installera kvadrat 2×6-tums timmer med 8d naglar. Täta struktur med täta och ställ in takfönster. Nästa tillämpa blinkande och ersätta bältros. Om du installerar ett inramat in takfönster, placera den och lägga den blinkande.

Arbeta från insidan, kvadratiska linjer och skär genom gipsskivan med en sticksåg. Lägg till stöd om projektet kräver att du tar bort eventuella bjälklag, du behöver inte vill att taket att kollapsa.

Använd rubriker för att ersätta det stöd som reglarna som har tagits bort. T-fasa takstolarna och installera 2×4-tums timmer i rätt vinkel. Installera 2×2-tums knapar och avsluta utrymme med isolering och gipsskivor.

Bär skyddsutrustning, som klack boots och skyddsglasögon för att hålla sågspån ur ögonen. Var försiktig när du använder elverktyg för att minimera risken för skador.

Informationen i denna artikel har lämnats av National Retail Hardware Association (NRHA) och tillhörande bidragsgivare.