hur man installerar ett spa värmare

Installera en spa värmaren är en relativt enkel uppgift för någon med måttlig erfarenhet. Hur enkelt det blir beror på vilken typ av spa kommer du att värma, och vilken typ av värmare du ska installera. Den elektriska värmaren är den typ som oftast används i bärbara, ovan jord spa, medan gasvärmare används oftare med i mark spa. Följande kommer att ge dig en guide för att installera spa värmaren.

Det bästa stället att placera värmaren, gas eller el, är på den sida av spa pump som tömmer uppvärmt vatten tillbaka in i spa.

Steg 1 Välja en plats för din värmare

Det bästa stället att sätta värmaren kommer att vara nära spa pump och filtrera så nära som möjligt till din gasförsörjning. Detta kommer sannolikt att vara en propantank eller en naturgasledning.

Steg 2 Positionering en gasvärmare

När du har fast på en värmare plats, installera värmeenheten genom att ansluta PVC vatteninloppsröret till värmarens inloppsöppningen med röranslutkopplare och fackföreningar. Du kommer att behöva använda röret lim på kopplingarna. När anslutningsröret till värmaren, bör du använda en union som har rörgängor så att det i framtiden, kan du koppla bort vattenröret från värmaren, om det blir nödvändigt. Du behöver också en rörtång för att dra åt förbundet.

Steg 3 Installera Heater

Anslut elektriska ledningar som kommer ut ur värmarens styrbox till en manlig nätkontakten eller koppla dem direkt till eluttag ledningar. Se till att du stänger av strömmen innan du rör vid strömförande ledningar.

Steg 4 Anslutning av värmare Power

Om du vill ansluta gasförsörjning, använd koppar eller flexröret med en avstängningsventil. Anslut röret till gas montering på värmaren. Var noga med att använda gängtätning på alla röranslutningar och dra varje samband med en skiftnyckel för att säkerställa att gasen inte kommer att läcka på denna koppling. Testa varje passande för eventuella läckor genom att spraya den med såpvatten. Om det finns läckor, ser du bubblor vid montering,. Installera en elektrisk värmare är liknande. Anslut först PVC vattenledningar, då elanslutningar,. När alla anslutningar har gjorts, återställa strömmen till värmaren och testa det. Om vattnet som flyter in din spa är varm, betyder att du gjorde det rätt.

Steg 5- Ansluta värmaren till din gasförsörjning eller Electrical Power Supply