hur man installerar ett helt hus vatten filter system

Rent vatten är viktigt att upprätthålla hälsa och vitalitet, och ett helt hus vatten filter är en utmärkt lösning på problemet med vattenföroreningar, från mikrober till tungmetaller. Filtrera vattnet kan förbättra kvaliteten på din hälsa och smaken på vattnet och ta bort partiklar som kan fläcka eller skada fixturer över tiden. Ett helt eget system är en medelsvår DIY projekt som kan göras med vanliga hushållsverktyg med måttligt erfaren DIY husägare.

Välj ett system som uppfyller behoven i ditt hem. En enkel post-i vatten screening kan hjälpa dig att avgöra vilka föroreningar förekommer i vattnet i de största mängderna, så att du kan välja ett system som bäst passar kraven i ditt hem. Överväga den mängd vatten som du använder genom att kontrollera din vattenräkning för det inkommande vattnet användning, exklusive avlopp och utgående avgifter, detta kommer att ge en korrekt uppskattning för ett helt eget system, som alla inkommande vatten kommer att filtreras genom den.

Steg 1 – Välj ett system

De olika stegen i att installera ett helt hus vattenfiltreringssystem varierar kraftigt mellan olika modeller, men alla system kräver helt stänga vatten till installationsplatsen. Leta avstängningsventil för både varmt och kallt vatten till installationsplatsen, och förvandla dem till deras helt stängt läge. Rensa i linje med något vatten innan du påbörjar installationen.

Steg 2 – Stäng av vattnet

Att installera systemet, kommer du behöva skära i huvudvattenledningen. Var noga med att följa instruktionerna som medföljer enheten mycket noggrant, eftersom olika kontakter och olika storlekar skär krävs för olika enheter. Använd ett rör skärande verktyg för att göra snittet per medföljande instruktionerna. Flex anslutningsrören fungerar särskilt väl för denna applikation, eftersom de kan passa nästan alla utrymme och kurvan för att möta rören och filtret. 1/4 tums anslutningar är vanligast, men vara säker på att kontrollera specifikationerna för ditt filtreringssystem. Använd teflontejp på gäng av varje anslutning för att göra säker på att det är vattentätt. Testa alla anslutningar vara säker på att de är täta innan du åter vatten till systemet, med hjälp av rörmokare skiftnyckel för att dra åt dem. Se till att alla insatser i filtersystem som placerades under förpackning avlägsnas före användning, dessa kommer att listas i instruktionerna som medföljer din vattenfilter.

Steg 3 – Anslut systemet

När alla anslutningar är täta och förseglade och vattenfilter är installerat enligt tillverkarens specifikationer, är det dags att återställa vatten till huset. Vrid vattnet tillbaka på vid stambanan och kontrollera vattenfiltret igen för eventuella läckor. Kör vatten i hela huset i flera minuter för att rensa alla gamla vatten som kan ha kvar efter linjerna trycksänkning från den ursprungliga infällda förvänta vissa bullriga luftfickor som trycket återställs. Efter påtryckningar har återställts och vattnet flyter smidigt, stänga dina kranar. Vattenfiltret bör nu vara att tillhandahålla färskt, rent vatten till alla matcher i ditt hem.

Steg 4 – Slå på vatten och Test System