hur man installerar ett helt hus fläkt

Du kan installera ett helt hus fläkt själv med en liten ansträngning och hjälp. Hela huset fans suger i den varma luften inne i ett hus och driva det till vinden, medan föra in kall luft från utsidan. Den varma luften på vinden släpps ut genom ventilerna på vinden.

Hela huset fans är en låg budget, miljövänligt alternativ till luftkonditionering, och kan installeras på din vägg eller tak. Dessa fläktar ger de bästa resultaten när temperaturen i ditt hus är högre än utomhustemperaturen.

Beroende på ytor i ditt hus, det finns olika typer av hela huset fans du kan välja mellan. Välj hela huset fläkt som har kapacitet att fungera över området av vinden. Du måste också ta hänsyn till avståndet mellan din vind reglar. De flesta hem har vinden bjälklag som har ett centrum-till-centrum avstånd av 16 eller 24 inches. Vissa hela huset fans kan rymmas mellan vindsbjälkar av endera avstånd, medan andra fans kan vara specifikt för en typ av vinden balk avstånd. Överväga dessa krav noga innan du investerar i ett helt hus fläkt. Innan du installerar fläkten, läsa bruksanvisningen noggrant.

Hela huset fans fungerar bäst när den är installerad nära centrum av byggnaden. En fri hallen är det bästa stället att installera ett helt hus fläkt. För att avgöra var du befinner dig, gå till vinden och välj vinden bjälklag nära centrum. Se till att fläkt jalusier kommer att ha tillräckligt med utrymme för att öppna och stänga, och att utrymmet inte har alltför många ledningar eller rör.

Du måste bygga en trälåda eller ram för att stödja fläkten, och att höja den över takbjälkar. Installationsmanual måste mätningarna för ramen, enligt fläkt dimensioner. Använda caulk att täta alla öppningarna i ramen. Flytta ramen till vinden och placera den i beslutad plats. Driva en spik genom gips, från de fyra inre hörnen av ramen. Från taket nedan, använder en såg för att skära gips från spiken att spika.

De flesta fans är försedda med packningar som måste placeras ovanpå ramen. När du har installerat packningarna, flytta fläkten till vinden och säkra den till ramen med hjälp av monteringsfästena tillhandahålls. Du måste täta alla öppningar och sömmar med täta eller spray skum för att säkerställa att fläkten suger bara in luft från rummen i huset. En lufttät tätning är mycket viktigt, eller cirkulationen inte fungerar.

Efter att stänga de relevanta effektbrytare, ta bort den täckande på kontrollboxen av fläkten. Anslut de färgade kablarna till rätt plats inne i kontrollboxen, enligt instruktionerna i användarhandboken. Anslut ledningarna till kopplingslådan. Täck kontrollboxen. Slå på brytarna, slå på strömbrytaren och kontrollera om fläkten fungerar. Installera grillen för att täcka öppningen i taket. Borra skruvarna från taket, hela vägen till trä fläktstruktur. Nu kan du luta dig tillbaka och njuta av din nya hela huset fan!