hur man installerar ett garage taknocken vent

Om du har en nybyggd bostad eller garage, kan du välja en taknock vent snarare än de mer konventionella typer av ventilen. Taknocken ventilerna är dyrare än konventionella ventiler och är lite mer komplicerat att installera, men de är mycket mer tillförlitliga och erbjuda en bättre luftcirkulation än vad turbin och gavel ventiler. Det är bäst att ha ventilerna installeras under uppförandet av byggnaden, men om du måste göra det senare, måste du förbereda garagetaket för installationen. Följ de enkla stegen nedan för att effektivt redo och installera åsen ventilerna på ditt tak.

Det första du behöver göra är ren garagetaket. Använd stegen för att komma nära taket eller en förlängd pinne med en mjuk och lätt fuktad trasa i slutet. När taket är ren och torr kan du börja skot taket med plywood. Utgå från de nedre kanterna av taket rör sig uppåt, men du bör inte gå hela vägen upp till nock, eftersom du måste installera ventilen senare. Lämna en 2-3 tums lucka på taket sidor där du kommer att installera ventilen.

Steg 1 – Framställning och Ningen av taket

Därefter installerar underlaget, följer riktlinjerna från tillverkaren. Återigen bör du ha ventilen i åtanke och lämnar samma öppning på åsen.

Steg 2 – Installera Underlayment

Nästa steg kräver att du installerar bältros ovanpå plywoodskivor du tidigare installerade. Du bör klippa eller trimma dem, om det är nödvändigt, för att passa taket lucka. Tänk på att du ska installera ventilen över bältros, från ett hörn till det andra.

Steg 3 – Installera Bältros

När bältros är på plats, bör du installera ventilen med hjälp av taket naglar att häfta dem till plywoodskivorna placerade nedanför. Använd en såg för att skära ventilations bitar, om nödvändigt, och placera ändarna noggrant tillsammans. När du har ventilen på plats, bör du placera taknocken bältros på toppen av ventilations att täcka metalldelen av ventilen. Tänk på att båda ändarna bör kunna perforera luft.

Steg 4 – Installera Vent

Täck ventilen med bältros och använda naglarna för att säkra dem på taket. Om bältros är längre än vad som behövs, bör du trimma dem med hjälp av en liten såg, att se till att du gör raka snitt. Om du är osäker, kan du använda sågen eller så kan du använda tenn snips. Upprepa samma process tills du kommer från ett hörn till det andra, putsning endast en singel i tid för att undvika misstag.

Steg 5 – pricken