hur man installerar ett badrum handfat popup-drain del 3

När du har huvuddräneringsledningen på plats måste du installera diskbänken popup-avlopp, och de rätta j-böjar i linje med den faktiska avlopp i diskhon. Processen är densamma, med eller utan en sopor, kommer den helt enkelt att påverka längden av rören du skär för att passa in i systemet. i varje fall kommer du vill följa en standardprocess för att du har en krök i dräneringsledningen, förhindrar avlopps rök och avfall från att komma upp genom avloppet.

Pop-up ventil ska installeras först så att du vet hur mycket utrymme du har att arbeta med framöver i projektet. Sink popupdränerings krokar till en spak på toppen av kranen, och när du dra upp eller ner i avloppet öppnas och stängs. När den är monterad på plats, skjut baren från kranen ventilhandtaget i klämman på sidan av ventilen. Lämna det så här nu, kommer det att behöva justeras efter resten av rörsystem är på plats, kan du också använda rörmokare tejp på alla ämnen som du går att säkerställa en vattentät försegling.

Steg 1 – Anslut Pop-Up ventil

Tanken bakom j-böj under vasken dyka upp avlopp, är att fånga vatten och avfall som går ut, vilket skapar en ficka av vatten så att rök från septisk systemet inte kommer upp via diskhon sjön. Detta används med en armbåge som gör en kurva form eller bana innan det kommer till den faktiska avloppsledningen. Du kan behöva klippa din j-böj så att den gängade änden av kurvan är även med dräneringsröret, och armbågen ansluter helt enkelt de två. Detta kommer att ske i de flesta fall där en sophantering är på plats under diskbänken, eftersom det kommer att förlänga avståndet från botten av diskhon avloppet.

Steg 2 – Installera J-böj

När alla sektioner är på plats och vatten förseglas kan du sedan justera diskhon popup-drain. Du kommer att märka med rinnande vatten att när det är i en position eller andra öppnar avloppet och stängs för att släppa ut vattnet. Du kan justera detta genom att flytta fäststiftet upp och ner längs ventilen hanterar axeln tills det fungerar på rätt sätt, öppna och stänga ventilen utan avbrott eller läckage.

Steg 3 – Justera Pop-Up ventil

I vissa fall, till exempel med ett dubbelt handfat system har en vanligtvis sophantering installeras i den, medan den andra har en pop-up ventil för att stoppa upp vattnet. Anledningen till detta är att hävarmen är i allmänhet inte tillräckligt lång för att nå under sophantering till ventilen, och hela systemet skulle behöva fyllas med vatten innan sink. Detta gör också gamla livsmedel och vägrar att flyta upp i din disk från sophantering som är ohälsosamma.