hur man installerar en ventil i plåt plåttak

Plåt tak är ett tak som är gjord av metall, det är mycket hållbara och långvariga men det kan bli mycket varmt i rummet under somrarna. Dessa tak tål eld, snö, vind och andra naturliga och onaturliga katastrofer. Det är lätt och också portabel och kostnadseffektiv. Om de får rätt behandling såsom rostskyddsbehandling, vattenbehandling eller värmereflekterande behandling kan göra taket vistelse för en mycket längre tid. Genom att installera en ventil på taket, hjälper det i luftcirkulationen på vinden eller taket utrymme.

Du kommer att hitta olika typer av ventiler på marknaden. Du måste välja en ventil med rätt ventilationssystem. En riktig ventilationssystem har ett luftintag samt ett luftutsläppen. Luftintagen släpper in frisk luft i taket rymden medan utblåsventilen tillåter luft att fly från taket utrymme. Här är det rätta sättet att installera en ventil i plåt plåttak

Steg 1: Bestäm vilken typ av ventilations att installera

Bestäm vilken typ av ventilations bäst passar taket. Detta är viktigt så att du kan få takventilen som du vill.

Steg 2: Bestäm på placeringen av ventilations

Se var du vill placera ventilen beroende på vilken typ av ventilations du vill sätta på taket. Det finns olika typer av ventiler som kräver olika utrymme och specifikationer.

Steg 3: Mät det område där ventilen kommer att placeras

Mäta längden och bredden med ett band på det markerade området, notera ner det

Steg 4: Markera området

Med hjälp av en krita eller markör, markera det område på taket där ventilen kommer att placeras

Steg 5: Rita en kontur

Rita en grov skiss av ventilations genom att ansluta alla markerade punkterna.

Steg 5: Skär taket

Steg 6: applicera ett skikt av tjära

Med Skill såg Saw Jig eller tigersåg skära taket med hjälp av konturerna som en guide tills hålet är helt bildas.

Använd tjära pensel och applicera ett skikt av tjära eller takläggning cement mycket noga att se till att eventuella ojämna kanter täcks ordentligt.

Placera ventilen på plats och borra hål med en borr och säkra ventilen med hjälp av takläggning skruvar genom att dra åt dem med en skruvmejsel.

Applicera ytterligare ett lager av tjära för alla öppna ytor efter att placera ventilen och se till att den är ordentligt fastsatt denna gång täcker alla öppna kanter som är där för att se till att den sitter fast ordentligt.

Applicera ett lager av tjära på undersidan av vinden för att se till att inga utrymmen kvar inifrån, kontrollera om det finns några öppna sot.

Steg 7: Placera ventilen

Steg 8: Fyll något utrymme

Steg 9: Täta undersidan av vinds