hur man installerar en tvättmaskin dräneringsrör del 1

Vid centrifuge och sköljcykler, vatten dräneras från Tvättmaskinens korg och strömmar ut genom dräneringsslangen och ner tvättmaskinen dräneringsröret. I grund och botten detta är vad som händer när du tvättar dina kläder med hjälp av en tvättmaskin. Men eftersom de är utsatta för vatten, avloppsrör ibland kan skadas och därför måste bytas ut. Här är några enkla steg som du kan följa för att få jobbet gjort själv.

Mät storleken på din y sittande med hjälp av ett måttband och sedan markera sin längd på den befintliga avloppsledningen. Var så exakt som möjligt i din mätning eftersom du inte vill klippa en stor del av dräneringsledningen som kommer att vara mer större från y-koppling.

Steg 1 – Markera dräneringsledningen

Bär din skyddsglasögon och börja skära den markerade delen av dräneringsledningen med hjälp av en fram- och återgående såg. Förberedas för vatten att rinna ut när du skär. Men försök att skära dräneringsledningen så vinkelrätt som möjligt för att få en ordentlig passning med y-kopplingen. Nu kan du ta bort dräneringsledningssektionen och använder brukskniv bort eventuella vassa kanter kvar på 2 eggar.

Steg 2 – Skär dräneringsledningen

Efter kapning dräneringsledningen rengöra kanterna där y lutande kommer att installeras med en rengöringstrasa. Se till att kanterna är inte våt och att det inte finns något vatten som rinner genom röret. Annars, om kanterna är fortfarande våt, y-kopplingen kommer inte att hålla fast ordentligt med dräneringsledningen och vatten kommer att börja läcka.

Steg 3 – Rengör Cut

Nu att kanterna är torra, täcka dem med PVC lim och även gäller limmet på den inre kanten av y-kopplingen. Fäst sedan y-passa in i framkanten och håll fast i ett par minuter. Se till att den tredje öppningen i y-kopplingen är vid sidan av dräneringsledningen, inför på samma nivå.

Steg 4 – Installera Y-Montage

När du har installerat y-kopplingen kontrollera ditt arbete och se till att allt är fast ordentligt. Vid det här laget bör du ha den befintliga avloppsledningen med en ny y åtsittande avloppsrör installeras på samma nivå. Kontrollera också att det inte finns några luftspalter mellan rören genom att köra lite vatten. Om du hittar en liten fel det kommer att bli mycket lättare att reparera den vid denna tidpunkt istället efter fullständigt installerat avloppsröret.

Steg 5 – Kontrollera ditt arbete

Detta är den första delen av hur man installerar en tvättmaskin avloppsrör. Den andra och sista delen av installationen kan slutföras i några fler steg där du kommer att fästa stigröret och tvättmaskin avloppsslangen till din redan fast y-koppling.