hur man installerar en spolarbehållare

En vindruta bricka reservoar som är sprucken läcker spolarvätska. Du kommer att märka att du kör ut ur vätska snabbare än vanligt, eller du kommer att se vätska puddling i bilen. En skadad behållare måste bytas ut. Utför ett läckagetest på behållaren innan du tar bort den och installera en ny.

Se till att du bär skyddsglasögon och att du arbetar i ett väl ventilerat utrymme. Bilmotorn bör vara i parken och fordonet ska vara på en nivå plan yta. Läs igenom avsnittet i din instruktionsbok om spolarbehållaren.

Steg 1 – Säkerhet

Öppna huven på bilen och leta reda på gamla reservoaren. Koppla bort vätskeslangar från tanken och motorn till behållaren. Om det behövs kopplar du bort alla kablar från elsystemet på bilen. Ta bort behållaren genom att skruva loss den från monteringsenhet. Det kommer att tas bort från över eller under bilen beroende på din bil.

Steg 2 – Hitta Gamla Reservoir

Installationen av den nya reservoaren kan kräva avlägsnande av en av din bil hjul för att komma till rätt område under fordonet. Om din bil hjul måste tas bort, skulle det vara bäst att ta bilen till ett servicecenter för att få behållaren installerad. Ta bort hjulet är en enkel uppgift, men det är inte tillrådligt att gå under bilen när den stöds av en domkraft.

Steg 3 – Ta bort Wheel

Den nya reservoaren kommer att behöva installeras från över eller under bilen beroende på hur den gamla behållaren avlägsnades. Skruva den nya reservoaren i aggregatet. Fästa slangarna från tanken och motorn till den nya behållaren. Om det behövs, anslut alla kablar till det elektriska systemet i bilen. Använd den rekommenderade tätningsmedel tätningen behållaren på plats.

Steg 4 – Installera nya Reservoir

Fyll den nya spolar behållaren till nivån markerad full med fönster spolarvätska. Slå på tändningen till bilen och tryck på spolarvätska knappen i bilen konsolen. Vätskan bör lätt spraya från munstyckena nära vindrutan Se till att sprayen från munstyckena är stark och konstant. Om inte, gå tillbaka och kontrollera slanganslutningar till reservoaren.

Steg 5 – Testa det nya Reservoir

Om du är osäker på hur man korrekt att ta bort den gamla spolarbehållaren och ersätta det med ett nytt, beställa tid hos en serviceverkstad att ha en professionell göra installationen för dig. Om en professionell gör arbetet, kommer de flesta av de inblandade kostnaderna vara på arbetskraft. En ny spolarbehållaren är en ganska billig köp. Installations jobb bör ta cirka en timme.

Steg 6 – Samråd med en professionell