hur man installerar en skiffer kakel backsplash

Installera en skiffer kakel backsplash kan vara ett bra komplement till ditt kök eller badrum samt höja värdet på ditt hem. Den färg och konsistens av skifferplattor kan dramatiskt förändra utseendet och känslan i ett rum. Välj färg och stil plattor som kommer att samordna bäst med din nuvarande rummet design. Försök att matcha färger som smälter med färg, skåp och vitvaror. Det finns många olika färger och texturer av kakel finns. Skiffer plattor tenderar att ha mycket mer struktur snarare än en jämn standard kakel. Mäta längden och bredden på det utrymme du kommer att tiling att bestämma antalet plattor du behöver. Det är en bra idé att köpa 10% mer kakel redogöra för misstag. Till exempel, i en fyra av åtta fot ovanför en spis, har du 32 kvadratfot utrymme. Du ska köpa 35 totalt plattor i fall en eller två misstag sönder.

Se till att bänk är nivån. Om så inte är fallet måste du lägga till shims på ena sidan för att se till att det är nivå. Rensa bort ytan på kakel så det är torrt och fritt från skräp. Nu hitta mitten av kakel genom att mäta längden, och markerar centrum. Beroende på storleken av plattan (6, 8 eller 12 inches etc.) mäta bort från mittlinjen som är halva längden av plattan ett avstånd. Till exempel, för ett 6 tums kakel, mäta 3 inches bort från den ursprungliga mittlinje. Med en nivå, markera en krita linje hela höjd tillbaka stänk. Detta kommer att vara din riktlinje för att starta plattsättning.

Steg 1 – Förbered Surface

Det är en bra idé att torka-passa några av kakel på väggen så att du kan se vad den färdiga produkten kommer att se ut. Använd distanser för att säkerställa lika avstånd mellan alla brickor. Tänk på att skifferplattor kan vara bräckligare än keramiska plattor. Se till att använda en ny, vass kniv för att skära plattorna. Klipp långsamt och se till att använda skyddsglasögon för att skydda ögonen. Använd en bricka avbitartång för att skära kurvorna. Det är en bra idé att ha alla bitar skärs och redo att gå före start installationen, så murbruket inte torkar snabbt.

Steg 2 – Tile Layout

Följ instruktionerna på murbruk paketet för att säkerställa korrekt blandning av murbruket. Om detta är första gången du installerar kakel, bara blanda tillräckligt murbruk som skall användas för 15 till 20 minuter så att blandningen inte blir härdad till snabbt. Med hjälp av spackel, lägga murbruk på väggen för att täcka tillräckligt med utrymme för att lägga till 8 till 10 brickor. Använda den skårade sida av glättaren att kamma raka linjer i mortel. Lägg en bricka till murbruket med en lätt vridande rörelse för att hjälpa bindningen. Infoga en spacer, och en annan platta bredvid den första. Börja längst ned och arbeta dig upp efter det att hela nedre raden är klar. Starta inte en annan rad tills den föregående raden är klar.

Steg 3 – Lägga murbruk och kakel

Efter murbruket har torkat helt (se paket för torktider), kan du injekteringsbruk utrymmet mellan plattorna. Välj en injekteringsbruk färg som kommer att blandas med kakel och kök inredning. Blanda bruket enligt instruktionerna på förpackningen. Använd en flottör för att lägga injekteringsbruk mellan plattorna. Luta flottören vid en 45 graders vinkel för att avlägsna överskott injekteringsbruk på brickor. Efter bruket har torkat, ta en fuktig svamp för att rensa bort injekteringsbruk på brickor. Använd en liten cirkelrörelse för att minimera störningar på fogarna. När du är klar, ta en mjuk trasa för att avlägsna filmen som kan vara på plattorna. Vid det här laget, har du möjlighet att olika typer av tätningsmedel, baserat på det utseende du går för. Du kan använda en högblank, en låg glans, eller en no-glans. Kontrollera med skiffer tillverkaren att se till att tätningsmedlet kommer att arbeta med skiffer kakel före användning.

Steg 4 – injekteringsbruk och Sealer