hur man installerar en retro fit isolering ombord

Du kan lägga till isoleringsskivor till ditt hem som ett sätt att öka energieffektiviteten. Isolering kan spara pengar på energikostnader, ge lite ljudisolering, och även öka andrahandsvärdet på hemmet. Montering isolering är idealiskt gjort under renovering. Det finns två sätt att installera skumisolering ombord. Ett är att sätta det på utsidan av hemmet under några nya sidospår som installeras. Det andra alternativet är att sätta det i väggarna i hemmet om du genomgår en större renovering.

Beräkna mängden isolerskiva behövs. Isoleringsplattor kommer i 4×8-fot ark. Den hängde normalt horisontalt, så beräkna höjden av området som skall isoleras och bredden på området för att bestämma de kvadratfot behövs. Bestäm vilken tjocklek som ska installeras. Skivorna finns i tjocklekar från ½ till 4 inches. Vad du väljer beror på det utrymme du har mellan höljet och ytterväggar och energieffektivitet som du vill uppnå. Också överväga andra material som du behöver såsom en ångspärr eller profiler, remsor för att lägga till ventilation.

För utanför installationen

Lägga till en ångspärr kommer att bidra till att minska kondens och därmed skador på väggarna. Lägg till en ångspärr genom dragits det och spika den till utformningen.

Steg 1 – Planera installations

Placera full storlek skivor på höljet och spika dem. Skum isoleringsskivor är lätt att skära med en skalpell till den storlek som behövs. Skär ändarna av brädor som du når slutet av väggen och skär runt öppningar.

Steg 2 – Lägg ångspärr

Nu är du redo att installera sidospår över isoleringen. En fördel är att isoleringen ger en god spikning yta för väggbeklädnad.

Steg 3 – Installera Isolering

Ta bort golvlister och alla gjutning runt väggarna. Ta bort gips tillbaka på bultarna.

Steg 4 – Installera sidospår

Ta en titt på området mellan reglarna och bestämma tjockleken hos isoleringen att det kommer att rymma. Också beräkna ytor behövs.

För invändig montering

Steg 1 – Ta bort Gips

Skär isoleringen i bredder att passa mellan väggreglar. Även klippa bitar för oregelbundet formade områden och skär runt öppningar och eluttag. Om du installerar på en betongvägg sedan bifoga det med monteringslim.

För områden där du inte gör en omfattande renovering så kan du inte vill ta bort gips. Överväga att ha isolering blåses in i väggarna. Små hål görs i väggarna, men lätt lagas. Detta tar särskild utrustning och utbildning så anlita en professionell för det här jobbet.

Att välja rätt isolering och installera den på rätt sätt kommer att hålla ditt hem en mer behaglig temperatur när du sparar pengar.

Steg 2 – Beräkna Isolering Behövs

Steg 3 – Installera Isolering

Steg 4 – Alternativa Isolering