hur man installerar en ray brännare blu

Blu-ray är en hög kapacitet optisk skiva för att lagra och spela upp högupplöst (HD) videor, det är viktigt att installera Blu-ray brännare ordentligt i din dator för att göra det mesta av denna teknik. Tekniken som utvecklats gemensamt av Blu-ray Disc Association (ett konsortium av datorer och elektroniska tillverkare av utrustning), företag som Sony, Apple och LG är en del av denna förening. Namnet Blu-ray härrör från det faktum att en smal blå-violett laser används för att läsa och skriva data på Blu-ray-skivor, vilket är röd i fallet med konventionella skivor (DVD och CD).

Blu-ray-skivor har massiva lagringskapacitet. Konventionella optiska skivor kan lagra upp till 10 GB data, Blu-ray-skivor, å andra sidan, kan lagra data upp till ett intervall på 25 till 50 GB. Det är nästan fem gånger högre än för en dubbel-lager DVD. Videokvaliteten på Blu-ray-skivor är enastående, om du vill installera en Blu-ray-brännare på din dator, kommer följande information definitivt komma till hands.

Förutsättningar för att installera Blu-ray-brännare

För korrekt installation av Blu-ray-brännare, måste du utföra några preliminära förändringar i hårdvara och mjukvara på din dator innan du fortsätter med installationen av denna nyaste tekniken inom underhållning

Optisk enhet: Se till att din optiska enheten kan utrustas med Blu-ray-enhet, särskilt om du besitter en bärbar dator. ROM-enheter av Blu-ray kan bara läsa Blu-ray-skivor, och därför väljer Blu-ray Disc Record (BD-R) eller Blu-ray Disc Rewriteable (BD-RE) enhet.

Processor: Blu-ray-skivor producera högkvalitativa bilder av mycket hög, vilket kräver betydande mängd processorkraft. Dual core processorer från Intel eller AMD är bäst lämpade för detta ändamål.

Grafikkort: Valet av grafikkort är signifikant att få den bästa bildkvaliteten. Datorns grafikkort bör ha minst 256 MB dedikerat grafikminne. Om dessa specifikationer inte uppfylls, kommer videor som produceras av Blu-ray-skivor inte vara av bästa kvalitet. ATI Radeon HD 3450 är ett av de bästa valen för att bränna och spela Blu-ray-skivor.

Operativsystem: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, och Safari är de enda som kan operativsystem för att skriva data och video till BD-R-skivor (BD skrivbara skivor) och BD-RE (BD återskrivningsbar skivor) och för att spela Blu-ray-skiva filmer. Se till att datorerna är installerade med någon av dem.

Installationsguide

Nu är datorn redo för att bränna Blu-ray-skivor.