hur man installerar en koppling till din golfbil motor

Förutom att göra golfbilar som överensstämmer med gatan rättsliga specifikationer, kommer du att se att många ägare har också infört egna stilar och personligheter i att omvandla deras golfbil motor eller fordon som helhet. Det finns en rad olika sätt att soppa upp dessa enkla golfbilar för vägen. Ändringar och justeringar på motorerna kan göras för att ge vagnarna mer makt. Detta inkluderar kopplingen i golfbil motorn. Vissa människor fjädern i den primära kopplingen att göra motorn gå fortare och ge den mer makt. En andra koppling installerad kommer också att göra mer. Men hur gör man installerar en koppling på en golfbil motor? Kan du göra det själv? Genom att noga följa stegen nedan, är ingenting omöjligt.

Parkera golfbil i ett plan område. Placera en uppsättning av block på hjulen för att hålla vagnen från att röra sig. Se till att du har tillräckligt med utrymme att röra sig och komma till alla dina verktyg. Om du har en butik kan göra detta, kan det vara perfekt.

Steg 1 – Setup bilen för ändring

Du kan behöva ta bort sätet från vagnen om du öppnar kopplingen från toppen av fordonet. Alternativt, kan du närmar dig den på botten av vagnen. Denna wold vara lätt att göra om du har en hiss som du kan använda. Annars kan den övre göra det lättare för dig att se saker.

Steg 2 – Kom till Clutch

Skruva skruvarna som håller locket kopplingen. Locket håller fjädern i kopplingen, så du kommer att behöva sätta press på locket när du skruva bultarna för att kunna ta bort det jämnt.

Steg 3 – Ta av locket från kopplings

Arbetet med kopplingen, som ersätter den gamla uppsättningen med den nya. Instruktionerna för detta kommer att finnas på den nya koppling som du köpt. Merparten av tiden, kommer den nya kopplingen passar in där den gamla gjorde. Vid placering av fjädring, se till att den är på plats ordentligt i kopplingen. Rikta in hålen i metallkåpan med skruven åsen av den inre kopplingen.

Steg 4 – Byt ut Clutch

Sätt tillbaka locket igen, för att sätta press på våren kunna skruva alla bultar ordentligt. Låt inte gå utanför trycket tills alla skruvar är säkrade väl.

Steg 5 – Byt Cap

När allt är korrekt anbringas på nytt, ta lite tid att köra vagnen runt och se till att allt fungerar bra. Om du tror att du allvarligt trasslat upp något, kontakta en mekaniker.

Steg 6 – Testa Clutch