hur man installerar en koppartak

En koppartak är tidskrävande att installera. Skickligaste takläggare bör kunna installera en koppartak i ungefär dubbelt så mycket tid som det tar att installera standard asfalt bältros. Det beror på hur många dips, stiger och dalar som du har på ditt tak. Den tydligare taket, desto lättare koppar bältros kommer att vara att installera. En koppartak, när den är korrekt installerad, har en livslängd på cirka 75 år. Här är vad du behöver för att slutföra projektet.

Se till att plywood trädäck på taket är i bra skick. De koppar takshingel länge. Du vill inte oroa sig för att ersätta ruttnade eller svag plywood vid ett senare tillfälle. Tiden och kostnaden för att ersätta det nu överväger den tid och kostnad som du kommer att ådra sig om du behöver göra det senare. Ibland ersätter alla gallergolv är rätt väg att gå.

Steg 1: Applicera Decking

Använd asfalt takläggning papper för att hjälpa till att förbereda en skyddande vattentät barriär mellan bältros och plywood. Detta kommer att hålla din trall från att komma i kontakt med vatten, vilket kan ruttna ditt tak över tiden.

Steg 2: Asfalt Väderskydd

Applicera en slip ark membran. Det gör tre saker: det är en andra försiktighetsåtgärd mot väder proofing, det samlar kondens som utvecklas på baksidan av koppar och det ger en barriär mellan asfalt papper och koppar bältros. Om koppar och asfalten tilläts att komma i kontakt, skulle kondensationen som uppstår på baksidan av kopparen ha en kemisk reaktion med asfalten. Den kemiska reaktionen skulle bilda svavelsyra och skulle korrodera taket.

Steg 3: Sätt Sheet skydd

Lägg ut din kopparplåt. Du kommer att behöva anpassa de manliga och kvinnliga sömmar så att de kompletterar varandra. När den första sätts på plats, använd koppar naglar att säkra den. Anslut sedan nästa pjäs. När du går längs du kommer att behöva crimp sömmarna tillsammans. En standard söm kräver en dubbel pressning process. Den första krusning fäster samman de två delarna och den andra crimp viks över sömmen en andra gång, för premium väderskydd.

Steg 4: Applicera kopparplåt

Vid takkanten du lämnar tillräckligt koppar för att överlappa taket med cirka två inches. Då kommer du att vika koppar under och runt kanten av taket. Härnäst kommer du att använda din pressverktyg för att avsluta kanten av klappersten. Genom att avsluta kanten får du bli av med skarpa kanter och slutföra utseende av taket.

Steg 5: Avsluta kanterna

Med tid och uppmärksamhet på detaljer som du kommer att ha en koppartak som kommer att pågå i årtionden framöver.