hur man installerar en husbil elektrisk ugn

En husbil elektriska ugnar fungerar på ungefär samma sätt som en vanlig elektrisk ugn gör. Dessa ugnar är vanligen mindre och mindre kraftfulla, men de har en mindre mängd utrymme för värme.

Innan du installerar din husbil elektrisk ugn, lönar det sig att göra en lite forskning om de bästa typer av ugnar för din husbil. Vissa ugnar använder mer energi än andra och kan vara bättre eller sämre val för din konfiguration. Läs vidare för en kort guide om hur man installerar en husbil elektrisk ugn.

Steg 1 – Undersök den gamla Furnace

Om du tidigare haft en ugn i din husbil, stäng av strömmen vid ugnen. Stäng sedan av strömmen vid den centrala strömkällan. Undersöka de korder som är anslutna till ugnen. Några av dem kommer att ersättas tillsammans med den nya ugnen, inklusive nätsladden. Vissa insugs- och avgasslangar kommer att anslutas till den mobila hem själv och kommer inte automatiskt tas bort tillsammans med den gamla ugnen. Om någon av de slangar som fäster direkt till den mobila hem är skadade, ta bort dem och föra skadade slangar med dig när du köper en ny husbil ugn. Du måste ersätta dessa slangar.

Steg 2 – Ta bort den gamla Furnace

Ta bort de elektriska anslutningarna till den gamla ugnen. Gör så endast när strömmen är avstängd och ugnen är tillräckligt sval för beröring. Om du är osäker, använd en voltmeter för att säkerställa att strömmen är avstängd. Undersök elektriska adaptrar och anslutningspunkter med den elektriska ugnen. Om dessa är skadade, måste du köpa mer av dem. I de flesta fall kan du koppla av eller skruva de elektriska anslutningar med en skruvmejsel eller en tång.

Steg 3 – Ställ den nya ugnen på plats

Den nya ugnen ska sedan installeras i det område som den gamla ugnen ockuperade. Se till att den passar ordentligt in i utrymmet utan att vara alltför löst eller för hårt. Hitta de elektriska anslutningarna på baksidan av ugnen. Matcha dem med anslutningspunkter för husbil.

Steg 4 – Testa Furnace

Installera ugnen genom att dra åt de elektriska anslutningarna först. Om ugnen ansluts till väggen i husbil med skruvar eller bultar, använd en skruvmejsel eller skiftnyckel inställd för att fästa den. Se till att du inte dra för mycket, eftersom detta kan försvaga skruvar som håller ugnen på plats.

Efter att ha slagit på strömmen igen, slå på ugnen på. Vänta en timme, sedan tillbaka för att kontrollera det. Se till att de elektriska anslutningarna fungerar genom att testa för att fastställa att ugnen är ordentligt producerar värme.