hur man installerar en dusch membran

Installera en dusch membran ser till att din dusch golv och kapsling förblir vattentäta. En dusch membran liknar en pool liner. Det är en speciell typ av plast som går runt botten av höljet och dusch pan för att hindra vatten från att sippra genom luckor och sprickor i dusch och in i den underliggande material.

Avsaknaden av en dusch membran kan leda till röta Wallboard, mögel och ruttna träreglar. Med andra ord, stora problem. Det är en enkel och billig bit av material som kommer att göra stor skillnad i livet och prestanda för din dusch. Här hittar du några tips om hur du installerar ett membran i duschvägg. Dessa instruktioner är baserade på antagandet att underbetongen har redan varit hälls.

Steg 1 – Mät Membran

Mäta dusch pan. Montera membranet efter den första lagret av betongen har stelnat, men inte vänta tills det är helt botad. Generellt låter det härda över natten innan du installerar membranet är bra. Lägg membranet på golvet och överföra dina mätningar på den. Membranet bör sträcka sig mellan 9 och 12-inches upp sidoväggarna för hela beloppet för skydd. Planera dina mått därefter. Markera mätningarna med en permanent markör och använda en brukskniv eller sax för att klippa det. Glöm inte att skära ut ett utrymme för att rymma avloppet.

Steg 2 – Montera Membran

Lägg membranet i duschen pan och justera den vid behov. Montera membranet innan backerboard. Membranet gäng i hörnen. Det är viktigt att kila fast membranet tillbaka in i utrymmet mellan dubbar och få det så smidigt som möjligt. Om det finns en puckel där en tuss av membran är, kommer du att se den en gång kakel eller surround är installerat, så ta lite tid att se till att det är gjort bra. Om du lägger din backer-board första, leave.25-tums luckor i hörnen.

Steg 3 – Fäst Membran

Använda gummi cement runt öppningen i fodret intill avloppet. Cement ungefär en tum av materialet till duschtråget runt avloppet. Slutligen använder den vattentäta tejpen i hörnen och runt kanten av membranet för att försegla den.

Steg 4 – Avsluta Dusch Pan

Häll det slutliga skiktet av betong över membranet, som är lika med höjden av avloppet. Jämna ut sista lagret och låt det härda. Har dräneringshöjd inställd på denna punkt, eftersom du inte vill att behöva justera höjden när det sista lagret av betong hälls. När dusch golvet är klar, är du redo att avsluta dusch.