hur man installerar en diskmaskin luftspalt

Diskmaskinen luftspalt krävs ofta av kod, och måste monteras för att hindra vattnet från att rinna tillbaka in i dricksvattnet och andra system. Det finns några diskmaskin luftspalt design, men den mest lätt användas är de som köps från byggvaruhus i ett kit. Luftgapet kit är utformad för att installeras intill en diskbänk eller kran, och har rören som leder från kran till diskmaskinen. Skapandet av en luftspalt kan du säkert använda en diskmaskin i hemmet, men om du är osäker om hur du installerar ett, här är några enkla tips som hjälper dig att få jobbet gjort.

Det viktigaste du kan göra är att kontrollera att gapet luften du skapar kommer att accepteras av de lokala byggnormer. Avloppet VVS kan behöva ändras helt för att installera gapet. När du är redo att börja, placera handdukar runt sink, med skopan direkt under rören. Borra ett hål i diskhon med borren.

Steg 1 – rensa marken

Ta bort locket från luftspalten enheten. Ta locket och placera den bort från de andra bitarna. Vrid fästmutter, och sedan ta bort gummibrickan underifrån muttern. Placera brickan på stammen av luftgapet, och sedan installera enheten genom hålet du borrade i diskhon. Få en assistent för att placera en fiberbrickan i luftspalten stammen ovanför diskbänken, och sedan dra åt muttern tills alla dessa bitar är täta.

Steg 2 – Installera Kit

Använd skiftnyckel för att dra åt muttern. Du eller din assistent bör skruva muttern medan den andra håller systemet i syfte att förhindra den helt vridning runt medan åtstramningen pågår. Efter detta är klart, lägga till ett avsnitt av båda slangarna till ändarna av din luftspalt, och sedan placera den andra änden i sophantering (7/8 tum) och diskmaskinen (5/8 tum). Fäst slangändarna med hjälp av slangklämmor, som kan justeras för att dra runt ändarna.

Steg 3 -Completing installations

När du är nöjd att klämmorna är tätt inpassad runt slangarna, bör du ställa in diskmaskinen på en tur medan du kontrollerar luftgapet och slangar för läckor. Titta på de områden där de är anslutna till diskmaskinen och platser runt hålet i diskhon. Om du spot vatten som kommer från alla delar av kopplingen, så ska du antingen pausa diskmaskinen (om du kan), eller vänta till slutet av cykeln och sedan kontrollera alla tillbehören. Det största problemet kan vara slangklämmorna, eftersom dessa måste vara helt åtdragen eller de kan arbeta sig loss och låt vattnet att läcka genom luckor. När du har skärpt upp dessa, prova diskmaskinen igen, och upprepa tills ditt golv förblir torr.

Steg 4 – Färdigställande