hur man installerar en asfaltläggare gångväg på en sluttning

En asfaltläggare gångväg är ett bra sätt lägga till några tecken och definition till ditt landskap, trädgård, entrén, eller bakgård väg. Det finns gott om olika asfaltläggare som kan användas för att bygga långvariga gångvägar. Installera gatstenar är inte ett svårt projekt i teknik. Det finns dock en hel del arbete inblandade. Det finns tillfällen när du kan behöva installera en asfaltläggare gångväg i en sluttning. Medan det finns inte mycket annorlunda i den här installationen, kommer du vill vara säker på ett jämnt.

Innan du gör något arbete till den sluttande området, kommer du vill bestämma var den faktiska gångväg kommer att placeras. Använd lite landskap måla och markera konturerna av gångväg. Försök att välja det område med den minsta grad av lutning.

Steg 1 – Bestäm plats för Paver Gångväg

När marken har märkts med färgen kan du förbereda den för gatstenar. Hyr en torvskärare för att göra projektet lättare. Använd torvskäraren att skära genom spadtaget och lämna den i längder som du kan rulla upp och transport till ett annat område av din gräsmatta. När torv tas bort, se till att ta bort alla stenar, rötter eller andra hinder. Rake marken tills den är slät och jämn. Detta är viktigt eftersom eventuella fördjupningar, hål eller områden var vatten kan samla upp kommer att försvaga grunden för din paver gångväg.

Steg 2 – Förbered Ground

Med hjälp av ett landskap gräns ditt val, börjar installera den. En bra gräns är en liten plast typ som har en liten böjd avslöja. Detta kommer att bidra till att inte bara definiera loppet av gångvägen, men också ge dig en referenspunkt när kant din gräsmatta. Ställ gränsen på den sida av det område som har skurits ut. Kör i insatserna för att hålla dem på plats.

Steg 3 – Installera en gräns

Med jorden förberedd för gatstenar måste du sedan att sprida ut ett lager av krossad sten. Sprid berget ut på marken till ett djup av 2 inches. Släta med en kratta och kör sedan över den med en komprimator. Detta kommer att göra en fast yta för gatstenar.

Steg 4 – Spread Sand Över Grund

Med början vid botten av gångväg, lägga ut dina gatstenar. Börja i mitten av gångväg och arbeta ut åt sidorna. Om du behöver skära någon av gatstenar, sedan använda en mejsel för att göra mål läggaren. Bryt bort det med en hammare. Fortsätta att installera gatstenar tills gångväg är klar.

Steg 5 – Installera Maskin

Cement gatstenar på plats måste du använda en del sand. Betong sand kommer att vara ett bra alternativ för att arbeta på en sluttning. Sprid sanden över toppen av gatstenar. Sopa det i sprickor och skrevor. Använd komprimator igen för att se till att det är i nivå och stabil.

Steg 6 – Spread sand över asfaltläggare

Steg 7 – tvätta bort smuts

Använd en slang och kör den över gångväg. Detta kommer att ta bort någon av den stående smuts som har lämnats kvar på toppen av gatstenar.