hur man installerar aluminium tak blinkande

Tak blinkande skyddar ditt tak från elementen, och aluminium tak blinkande är en kostnadseffektiv stil som kommer att fungera lika bra som andra typer av blinkande utan att det kostar så mycket. Denna produkt är idealisk för de delar av taket som är anslutna till en anknytning, eller då tillsatsen möter väven i den äldre byggnaden. Ett kök eller vinterträdgård förlängning är den perfekta kandidaten för denna typ av installation och aluminium tak blinkande är en mycket grundläggande passande att du kan installera på några timmar. Du kanske några vänner för att hjälpa dig med montering av blinkande, en för att hålla metallen och den andra för att fixa det till taket, men du kan göra det mesta av detta projekt på egen hand.

För att få ut det bästa av din blinkande, måste du göra de mätningar av taket, och sedan använda detta för hela pack blinkande bitar. Medan du skär den blinkande ner till storlek, bör du också mäta och klipp ut med hjälp av tenn snips eller sax. Det är bättre att skära den blinkande något för stor när du är på marken, och sedan använda sax för att göra den slutliga monteringen när du är på taket. Detta kommer att bidra till att förhindra dig skära av mer än du avslutar, och slutar upp med blinkande som inte når till slutet av ditt tak.

Steg 1 – Mät upp blinkande

Du bör nu ta blinkande upp och montera den på sidan av taket. Har din vän hjälpa dig att placera den blinkande på taket, och sedan klättra upp för att installera den på plats. Också installera på dalen av taket, där den ansluter till andra delar av taket.

Steg 2 – Montera blinkande

För att få ut det bästa av blinkande, bör du passa ½ av arket på sidan av taket, och den andra hälften på byggnaden eller tillägg som det är rörande. Detta bidrar till att förhindra vatten från att glida runt aluminium blinkande och i taket området.

Steg 3 – Installera blinkande

Nu har du aluminium där du vill ha det, har en vän håll ner. Börjar att häfta kanten på arket till den sidan av taket. Aluminium är mycket mjuk, så se till att inte trycka för hårt på metallen, eftersom detta kommer att buckla och kanske skada den. Fortsätt att häfta blinkande tills den är ordentligt på plats, och tätt inpassad mot sidan av byggnaden och taket.