hur man injekteringsbruk där badkaret möter kakel

Placering injekteringsbruk är inte svårt alls, kommer den här artikeln guida dig på hur man injekteringsbruk där badkaret möter plattorna. Injekteringsbruk är ett konstruktionsmaterial som används runt brickor som är placerade runt ett badkar, väggar och även på golv. Fogmassa gjord av vatten, sand eller fint grus och cement. Det finns tre vanliga typer av injekteringsbruk: harts injekteringsbruk, cementbaserade injekteringsbruk och epoxi injekteringsbruk. Harts injekteringsbruk, till skillnad från andra typer av fogmassa med vatten bas, vilket bruket har en alkohol bas och kommer endast i svart färg. Innan du använder den, plattorna måste rengöras noggrant med ånga och sedan belagda med vax. De flesta gör-det-själv-entusiaster tenderar att dra sig undan från den här typen av fogmassa på grund av dess noggranna pre-appliceringsmetoder. Cementbaserad fogmassa föredras av de flesta gör-det-själv-entusiaster eftersom det kommer i antingen en pulverblandning eller en förblandad blandning. Liksom harts injekteringsbruk, kan det komma i ett slipat eller un-slipade sort. Bland de tre typerna av injekteringsbruk, är det känt för att vara den enklaste typen att använda och rengöra. Epoxifog är dyrare jämfört med de två andra typerna. Det är fläcktålig och vattenavvisande vilket gör den lämplig för användning i områden där vatten är en konstant sak, såsom i badrum och kök bänkskivor.

Om detta är första gången som du installerar kakel i mellan badkaret och kakel, är då lättare att tillämpa injekteringsbruk eftersom rengöring är inte nödvändigt. Om du däremot är nytt injektering, sedan se till att du tar bort den gamla bruket och att det inte finns något överskott kvar. Att se till att området är ren kommer att säkerställa att bruket kommer att följa.

Steg 1 – Rengör badkar området

Innan projektet sätta maskeringstejp vid kanterna av badkaret närmast där bruket kommer att tillämpas så att du inte kommer att få injekteringsbruk på badkaret.

Steg 2 – Tejpa kanterna på Tub

I det här exemplet epoxi injekteringsbruk kommer att användas, eftersom det är vattenavvisande och eftersom området är nära ett badkar, är detta det bästa valet för projektet. Förbereda epoxi injekteringsbruk och tillämpa den i mellan det område där badkaret möter plattan med användning av en spackel. Använd en injekteringsbruk flyta för att jämna ut bruket.

Steg 3. Förbered och Apply Injekteringsbruk

När du är nöjd med tillämpningen av fogmassan, låt den torka. Det tar vanligtvis 3 dagar för fogmassa torka helt, se till att inte väta bruket med vatten när den torkar.

Steg 4 – låt den torka

När fogmassan är helt torr, tillämpa en injekteringsbruk sealer, kommer detta att garantera att bruket kommer att kunna motstå vatten bättre och kommer att göra bruket håller längre.

Steg 5 – Tillämpa Grout Sealer