hur man identifierar trädgård skadedjur av skador de orsakar

Det finns många trädgård skadedjur som kan orsaka skador på din trädgård och olika växter, träd och buskar som du växer. Att kunna identifiera vanliga typer av trädgård skadedjur och skador som de orsakar kommer att hjälpa dig att bättre hantera eventuella angrepp som kan uppstå. De vanligaste typerna av skadedjur som du bör vara medveten om inkluderar bladlöss, tvestjärtar, sniglar, sniglar och larver.

Bladlöss är vanliga skadedjur som visas i nästan varje trädgård. De är svåra att se, eftersom de är extremt små skadedjur, men lätt att identifiera. De får i träd och andra växter som utsöndrar sav. Bladlöss producera en klibbig återstod som får på anläggningen. Återstoden produceras av bladlöss skadar en växtens blad och kan upptäckas genom plötslig missfärgning. Den klibbiga rester som produceras av bladlöss kan orsaka mögel och så småningom leda till att växten dör.

bladlöss

Sätten att hantera en aphid angrepp inkluderar användning av nyckelpigor eller sväva flyger till döda bladlöss. Planterar blommor som lockar bladlöss och använder rovdjur att dra ut dem och eliminera problemet.

tvestjärtar

Tvestjärtar är små insekter som är lätta att identifiera genom deras kniptång, vilket ger dem utseendet av en liten skorpion-liknande varelse. Tvestjärtar ger en användbar fördel genom att de äter bladlöss. Problemet med tvestjärtar, är dock att de har en omättlig aptit och som ett resultat kan orsaka stora skador på bladen och blommorna av olika växter.

Sniglar

Eliminera tvestjärtar kan befria dig från problemet med blad och blomma skador, men kommer inte att eliminera din aphid angrepp. Bedöm de skador som tvestjärtar för att avgöra om ytterligare åtgärder är motiverat mot dem. Du kanske kan rymma en fredlig samexistens med tvestjärtar genom att offra en blomma eller växt typ i utbyte mot deras kontroll över din bladlössens befolkning.

larver

Sniglar gräva ner sig i marken, livnär sig på växt lökar och grönsaker. De livnär särskilt efter kraftiga regn och i natten, bort från dina ögon. Unga plantor är särskilt känsliga för snigel och slug attacker.

Skydda växter med sågspån eller äggskal är två olika sätt att hålla sniglar från att attackera. Känsligheten hos deras hud hindrar dem från att resa över ytor som är oregelbundna eller grov. Salt kan också användas, på ett kontrollerat sätt, för att eliminera deras närvaro. Som för styrning av en snigel angrepp, använd öl eller grapefrukt. Det finns också fällor, så kallade “slug pubar” som kan nedgrävda i marken för att kontrollera slug populationer.

Den mest destruktiva typ av larv är att den vita kål fjäril. Ett böjt blad eller en som innehåller bandet är en indikation på att du har dessa larver kryper omkring. Den vita kål fjäril äter blad, stjälkar, blommor och frukt.

Larver kan kontrolleras genom att manuellt ta bort dem från bladen när den först upptäcktes. Du kan också placera fett på bladen för att förhindra att larver från att klättra på dem.