hur man identifierar en kortslutning i en tråd

Har du problem med sladdar och kabel kan betyda att du har en kort tråd fråga. Trådar kan kortsluta om koppar inuti försämras och sprickor. Detta kommer att leda till ett avbrott i kretsen, som då kommer att vara återkommande om du håller den i rätt vinkel. Det är mycket irriterande att stå och hålla sladden bara ni kan ladda din mobiltelefon, till exempel.

Det enklaste sättet att hitta den del av kort i tråden är att hålla tråden mellan pekfingrarna och tummarna på ca 2 inches isär. Curl tråden lite och se om det påverkar huruvida laddaren fungerar eller inte. Om det inte finns någon förändring, röra sig längs sladden varje tum tills du hittar ett område där det gör en skillnad. Det är det bästa sättet att lokalisera ett problem.

Lokalisera kort

När du har hittat orsaken till problemet, det beror på vilken typ av tråd, på om du kan reparera eller ersätta den. Några enstaka sladdar kan trimmas, bort av den besvärliga området och tejpade tillbaka eller “choklad box” förenas. Andra kablar och sladdar är plattare och mer tekniskt att reparera.

Att hitta en lösning