hur man identifierar asbest isolering

Asbest isolering är ett mycket vanligt problem som många människor har att göra med någon gång. För flera år sedan, asbest vanligen används i allt från bältros till golvplattor. Asbest isolering användes i många hem som byggdes på 1950- och 1960-talet. Med många hem från den eran kvar, är det ingen överraskning att stöta på asbest i vissa kapacitet. Medan det var vanligt i den tidsperioden, betyder det inte att du nödvändigtvis kommer att ha asbest isolering bara för att du har ett äldre hus. Korrekt identifiera asbestisolering kan hjälpa dig att undvika några allvarliga hälsoproblem i framtiden. Asbest har direkt kopplade till att orsaka mesoteliom och lungcancer till följd av att andas in den. De små fibrer som lossnat av asbest kan döda dig. Därför, om du har asbest isolering, måste du korrekt identifiera den och ta bort den från ditt hus. Här är grunderna i hur man identifierar asbest isolering i ditt hus.

Det första som du behöver göra är att bestämma exakt när ditt hem byggdes. Vissa hus ser mycket gamla, men de har bara kunnat upprätthållas dåligt. Du måste ta reda på om ditt hus byggdes före 1989 eller inte. Detta var året då asbest officiellt förbjöds av Environmental Protection Agency. Om det byggdes innan dess, finns det en chans att det kan vara asbest i dina väggar.

Steg 1 fastställa åldern på ditt hus

När du är på väg att komma i direkt kontakt med asbest, måste du se till att du är skyddad. Det sista du vill göra är att andas runt asbest isolering. Asbest, om störd kan frigöra mikroskopiska fibrer som får ner i lungorna.

Steg 2 Förbered Möte med asbest

När du är redo att titta på isoleringen, se till att du bär skyddskläder. Du behöver skyddsglasögon, skyddsmask, en respirator, handskar och en skyddsdräkt. Medan du kan klara sig utan dessa försiktighetsåtgärder, ska du inte ta några onödiga risker. Asbest kommer inte döda dig omedelbart, men det liknar röka cigaretter. Det kommer att ta lång tid att göra en skillnad. Du kan dock bara undvika problem genom att täcka upp ordentligt.

Steg 3 Ta ett prov

Asbest isolering ser oftast ut som en lös grå material. De har också vanligen lindade runt utsidan av rören. Ta ett litet prov av isoleringen och placera den i en sluten behållare.

Steg 4 Har den analyserade

Det finns ett antal laborationer där ute som kan analysera asbest för dig. De måste certifieras av EPA och de måste använda en metod som kallas polariserande ljusmikroskop att säga säkert. Du kan skicka ditt prov iväg till labbet och de kommer att analysera det snabbt. De kommer att låta dig veta om du har att göra med asbest isolering.