hur man hittar ursprungliga hus planer

När du köper en begagnad hus eller en ödetomt med redan existerande planer, kan du hitta de ursprungliga hus planer. Detta kan ske genom olika källor som den lokala byggnadsinspektör kontor. Om du funderar på att återställa den ursprungliga hem som fanns på fastigheten, som har tillgång till de ursprungliga hus planer är viktigt. Du kanske också vill kontrollera med din lokala historiska samhället för att hitta fotografier och andra handlingar som rör din ursprungliga hus planer.

När du köper en numera ödetomt, prata med mäklaren som hade representerade det ursprungliga huset. Fråga om de har några register eller information om vilken typ av hem som fanns på fastigheten och om några bilder eller planer fanns. I många fall, om mäklaren är också företräder säljaren, information kan erhållas från säljaren eller säljarens familj. Om det är möjligt att komma i kontakt med säljaren direkt, kommer detta att ge dig en mängd information som hänför sig till det gamla huset och dess planer.

Verktyg, material och resurser som behövs

Efter kontakt med mäklaren, kommer du troligtvis att behöva gå till den lokala byggnadsinspektör kontor för att leta efter planer på fil. Beroende på ålder av hemmet som används för att stå på ödetomt, kan detta vara en snabb process eller du kan hitta dig själv på en wild goose chase genom arkiv och andra resurser för att lokalisera planerna.

Steg 1: Kontakta mäklaren kontor

En lokal hem byggmästare som har varit i samhället under en tid kanske kan ge dig hem planer för hus i närheten av ödetomt. Leta efter en home builder som har varit i samhället under flera decennier, kanske 50 till 75 år eller mer. Om hemmet byggaren inte hålla gamla hus plan filer, kan de kunna hänvisa dig till en lokal historisk samhälle eller skola arkitektur vid en lokal skola.

Steg 2: Kontakta Byggnadsinspektör kansli

Om det finns en högskola som ligger i eller i närheten av din hemort som har en skola för arkitektur, kan du kontakta dem för information om hus planer för din stadsdel eller området där den obebyggda tomten är belägen. Skolan håller information om bygg trender och byggnadsstilar och typer och kan ge dig lite insikt om de typer av byggnader som byggdes i samhället.

Steg 3: Kontakta ett hem Builder

En historisk samhälle är en annan källa, om sådana finns, kan det ge dig information om de typer av bostäder som är byggda runt och nära den lediga mycket och ge dig planer som kan likna de som du letar efter hemmet. Om du hittar bilder, beskrivningar och redovisning av den typ av hembyggda, har en arkitekt skissa planer baserade på denna kunskap och fortsätta med build.

Steg 4: Kontakta en lokal skola eller Historical Society